Прокуратурата поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни

Специализираната прокуратура поиска постоянен арест за шестима от задържаните за нелегална търговия с лекарства за онкоболни. Това съобщиха за Агенция „Фокус“ от Специализираната прокуратура.

За седмия задържан е поискана мярка „домашен арест“ заради влошено здравословно състояние. Делото е внесено в съда и предстои да бъде разгледано.

7 души бяха задържани по подозрение за участие в организирана престъпна група след акцията в столичната Хематологична болница „Йоан Павел“ и в благоевградската „Свети Мина“ заради съмнения за злоупотреба с медикаменти. Сред арестуваните има двама лекари и един фармацевт. Констатирано е, че са изписвани лекарства на лица, които се нуждаят от това, нов медикаментите на практика не са вливани, а са се изнасяли извън болничното заведение. След това са отивали във фирма с лиценз, която ги е реекспортирала, като по този начин е източвана Здравната каса. Групата е функционирала от пролетта на 2017 година до 4 октомври т.г., когато са задържани основните извършители на престъпната дейност.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.