Мирослав Ненков: Кърлежите трудно ще бъдат изтръгнати от здравната система

Зам.-министърът на МЗ д-р Мирослав Ненков

Трудно ще бъдат изтръгнати кърлежите от здравната система, те са много мощни. Това обяви в предаването „Тази неделя” анестезиологът д-р Мирослав Ненков относно поредния опит за реформа в системата.

Той уточни, че знае имената на „кърлежите”, някои лично познава, но няма да ги назове, защото те най-вероятно ще успеят да го съдят за нематериални щети. Това, с което се е захванало Министерството на здравеопазването е много смело, да видим какво ще стане, допълни лекарят.

Според д-р Ненков основната разлика между западните системи и нашата е в отношението към пациента – при нас той е на второ и трето място. Отношението към пациента трябва да се възпитава у студентите по медицина, смята известният анестезиолог.

Относно арестите в две болници заради търговия на черно с лекарства за онкоболни д-р Мирослав Ненков призова да се изчакат присъдите.

По думите му не е работа на един зам.-главен прокурор да произнася присъди (зам.-главният прокурор Иван Гешев нарече задържаните „търговци със смърт), а неговата работа е да събере доказателства, за да бъде произнесена присъда.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.