АЕЖ призовава да не бъде изключвана предварително нито една възможна версия за убийството на Виктория Маринова

Източник: АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти – България е потресена от вестта за убийството на Виктория Маринова, административен директор и водеща в телевизия TVN Русе.

Това се казва в съобщение на организацията АЕЖ-България.

От там изразяват искрените си съболезнования към семейството и близките на младата жена. Настояваме за ефективно разследване и за бързо изправяне пред правосъдието на отговорните за това брутално престъпление.

АЕЖ-България призовава да не бъде изключвана предварително нито една възможна версия за убийството, включително и тази за причини, свързани с работата на жертвата. В същото време, преди да има конкретни и доказани факти, е недопустимо да се спекулира дали инцидентът има отношение към темата за свободата на изразяване в България.

Българските власти все още не могат да кажат дали убийството на Маринова е свързано с работата ѝ като журналист. И премиерът, и вътрешният министър обаче уверяват, че по случая работят най-добрите криминалисти и че скоро усилията им ще дадат резултат.

1 Коментар

  1. Ами АЕЖ извини ли се за предишната си декларация в защита на „малтретирания“ журналист от „Господари на ефира“??? И защо обсебвате понятието „европейски“?!?

Коментарите са ограничени.