Зелените настояват българските власти да защитят журналистите

Снимка от фейсбук стрницата на Виктория Маринова

Групата на Зелените в Европейския парламент заяви днес, че е дълбоко потресена от убийството на българската телевизионна водеща Виктория Маринова, предаде БТА.

В изявление на групата се посочва, че жертвата е съобщила за разследване на възможни злоупотреби със средства от ЕС. Отбелязва се, че това е „третият журналист в ЕС, убит в последната година“. Името на Маринова се поставя до имената на загиналите заради работата си Дафне Галиция в Малта и Ян Куциак в Словакия.

„Тримата журналисти поставиха живота си в опасност, за да изобличат дълбоко вкоренена корупция на най-високите равнища. Извършителите на тези огромни престъпления трябва да бъдат изправени пред правосъдието. Българските власти трябва също да покажат решимост в защитата на журналистите, които са в основата на работещата демокрация, призоваваме за незабавно и независимо разследване. Поздравяваме безстрашието и единомислието на всички разследващи журналисти, които разкриват корупцията в ЕС, и ще продължим да подкрепяме и работим с международните организации, които защитават техните нужди“, пише в изявлението.

2 Comments

  1. А групата на европейските Зелени знаят родните зеленушки колко европейски пари са източили? Кога ще бъде разследвана Зелената Мафия в България или за тях законите не важат?

  2. Както навсякъде, явно и зелените в Европейския парламент са популисти и изобщо не се занимават с природата.

Коментарите са ограничени.