Заловиха заподозрения за убийството на Виктория Маринова (допълнена)

Снимка от фейсбук стрницата на Виктория Маринова

Борисов, Цацаров и Маринов дават съвместен брифинг в 9 ч.

В Германия е бил заловен заподозреният за жестокото убийство на тв водещата Виктория Маринова, научи Вевести.бг от свой източник.

Той е арестуван при операция на германската полиция след сигнал от българските власти, съобщава БНР.

Мъжът е криминално проявен, от ромски произход и не е познавал жертвата.  Според информация на в. „24 часа“ е избягал още в неделя при майка си в Германия заедно със свой приятел.

Името му е Северин Красимиров.

Хора в Русе твърдят, че знаят кой е задържаният. Разказват, че в квартала им – „Селеметя”, цял ден е имало полиция, съобщи NOVA. Според инфорация на телевизията мъжът е роден 1997 г. В полицията в Русе са задържани съпругата му и леля му.

Извършителят е засечен по ДНК и кръв, които е съвпаднат с намерените доказателства.

Телефонът на Виктория е бил намерен в дома му, съобщава bTV.

Полицаите стигнали до Северин чрез помощта на свидетелски показания, забелязали го в района на убийството.

Според БНР най-вероятно става дума за моментна проява на агресия.

От правителствената пресслужба междувременно съобщиха, че в сряда сутрин от 9:00 часа премиерът Бойко Борисов ще даде съвместен брифинг заедно с главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Младен Маринов в сградата на Министерския съвет.

Припомняме, че жестокото убийство на Виктория в събота потресе България.

Сигналът за убийството на 30-годишната тв водеща Виктория Маринова, която е и административен директор на местна телевизия, беше подаден в събота в 14.18 ч. на телефон 112 от случайно преминаващ гражданин. Тялото й бе открито в храстите по крайбрежната алея в близост до тенис кортовете в Русе.

Борисов още в неделя увери, че извършителят ще бъде заловен, защото на мястото е открито много ДНК.

По-рано днес Нова тв съобщи, че има зсподозрян за убийството на Виктория Маринова. По неофициална информация на медията той е избягал в чужбина. Властите отказаха коментар. След 5-часово съвещание директорът на местната полиция нито потвърди, нито отрече информацията.

През деня беше арестуван друг мъж – румънски гражданин от украински произход. До задържането му се е стигнало, защото се е сторил съмнителен на полицията.

Разследващите искаха да проверят неговото алиби, да вземат ДНК проба и да се провери дали по някакъв начин може да има съпричастност към извършеното убийство. Вечерта мъжът беше освободен.