Дариха със средновековно съкровище актрисата Мария Стефанова за рождения й ден

800 души на Голяма сцена на крака за носителката „АСКЕЕР”

Реплика на шедьовър от най-голямото познато досега съкровище от Средновековието, нестихващи аплодисменти и изключителни емоции белязаха рождения ден на една от легендарните актриси на Народния театър – Мария Стефанова.

Специално за празника Народния театър покани зрителите на представление на спектакъла, с който се завърна на сцената на Народния театър – „Три високи жени” от Едуард Олби, но на Голяма сцена.

Десетки колеги, приятели, близки и почитатели на Мария Стефанова се събраха снощи в салона, за да споделят с нея личния й празник. Началото бе с триминутен филм, събрал фотоси от емблематични роли на актрисата.

Препълненият салон на залата избухна в бурни аплаузи след финала на спектакъла, режисиран от Стефан Спасов, за който Мария Стефанова получи наградата „АСКЕЕР” за водеща женска роля. Колегите на актрисата от спектакъла – Виктория Колева, Радина Боршош, Явор Вълканов, Василена Винченцо, режисьорът Стефан Спасов, авторът на сценографията и костюмите Нина Пашова, също носител на „АСКЕЕР”, авторът на музиката Теодосий Спасов, също бяха бурно аплодирани от публиката.

След края на поклоните, заместник-министърът на културата Румен Димитров връчи на актрисата Грамота за изключителен принос в развитието и утвърждаването на българската култура. От името на културното ведомство имаше и специален подарък – реплика на купа с глава на бик от прочутото златно съкровище от Над Сент Миклош.

Директорът на Народния театър Мариус Донкин засвидетелства уважението си към Мария Стефанова със специален адрес: „През изминалия сезон на сцената на Народния театър се завърна Мария. Завърна се така, сякаш никога не си е тръгвала. Завърна се, за да разтвори душата и сърцето си за публиката. А тя й отвърна със същото. В моменти като този всичко останало е благодарност. Вдъхновение и признателност. Към тази помитаща сила на Актрисата, която ни дава сили да продължим напред. Честит рожден ден, Мария! И на добър час!”, пожела Донкин.

След края на спектакъла Мария Стефанова събра колеги и приятели в Клуба на артиста и дълго приемаше букети и поздравления за празника.

Снимки: Народен театър

1 Коментар

  1. Прекрасна актриса! Желая и много здраве и сили и все така да краси българската сцена!

Коментарите са ограничени.