Да благодарим на Виктория Маринова, или кой убива българските институции?

Снимка от Фейсбук-страницата на Виктория Маинова

По поведение, манталитет и позиции сините хейтъри много започнаха да приличат на червените си събратя

Евгени Петров

Аз не знам кой уби Лора Палмър, но вече знам кой уби Виктория Маринова. Казва се Северин Красимиров, 21-годишен с криминално досие, разкрит от българската полиция и задържан от колегите им в Германия.

И от доста време знам кой бавно, методично убива българските институции, гръбнака на държавата и държавността. Убива ги с оръжието на омразата, хейтърството, безогледното критикарство, на принципа „След нас и потоп, стига да сме във властта“.

След цялата тази гавра с Виктория Маринова всъщност трябва да й благодарим. Защото нейното брутално убийство ни осветли какви са тези хора.

А заради тяхното агресивно и аморално поведение държавата сякаш заприлича на българския парламент от най-скандалните му години.

Това убийство превърна политически ангажирани и активни публично хора, вкл. и известни „демократи“ особено в социалните мрежи

в дива политическа опозиция,

сравнима с поведението на депутати като Корнелия Нинова, Таско Ерменков, или Георги Свиленски.

От първия миг след информацията за убийството, тези хора точно като политиците яхнаха по най-брутален начин трагедията, политизираха я и досущ като тях зверски нападнаха институциите.

Още от самото начало осъдиха МВР и обявиха, че няма да свърши никаква работа. Присъди бяха произнесени и срещу следствие и прокуратура и на практика срещу управляващите като цяло.

Нещо повече – тук идва особено гнусното – пренаписаха биографията на Виктория, произведоха я в разследващ журналист“. Защо ли? За да обслужи предварително подготвената теза – че у нас свобода на словото няма, че властта тъпче и вече убива журналисти, разследващи нейните далавери.

Не е необходимо да се обяснява дълго – позициите и поведението на „Биволъ“ са по-силни от всякакви обяснения. Освен, че се самоубиха като медия, направиха и прекрасен подарък на Борисов.

Всички тези хора, със съвсем малки изключения са политици, членове и симпатизанти на дясната извънпарламентарна опозиция, известна най-общо като „умните и красивите“.

Те направиха най-недемократичното нещо – предварително издадоха както присъди над институциите, така и обявиха мотивите и дори поръчителите на това убийство.

И какво се случи, след като малко по-трезви глави съвсем обективно и логично предложиха да се поизчака, да се съберат повече данни, защото убийството най-вероятно ще излезе битово? Обявиха ги за статукво, номенклатура, гербери, слуги и т.н. И най-важното – обвиниха ги, че…издавали предварително присъди.

Трябва да си в плен на световната конспирация, да си пълен дебил с IQ под 70 и/или заслепен от политическа омраза, за да лъжеш, манипулираш и да топиш държавата си пред чужди правителства и медии, хващайки се за най-малко вероятната версия, стига тя да обслужва твоята теза, колкото и глупава да е.

Тези хора нарушиха златното правило на интелектуалците – „съмнявай се“. Обратното – за тях всичко е ясно от самото начало – от трагедията, през причините довели до нея до виновника, разбира се Борисов.

След като се разбра обаче истината по случая, рушителите на институциите се опитват да наложат друга теза –

държавата е виновна, че не й вярваме.

Е, за тези хора трябва да разкажа един гаден виц:

Вози се в трамвая един, пиян до козирката. Едва се крепи, залита, подпира се на другите пътници и в един момент повърнал върху добре облечен мъж до него.

„Как не те е срам бе простак, пияница, нехранимайко“, развикал се мъжът в костюм.

Пияницата го погледнал и изфъфлил: „Я се виж на какво приличаш бе“.

Ето това е работата и с нашите хейтъри – от сутрин до вечер псуват държавата и институциите, рушат доверието в тях, играят на познатата струна на българина, на който все някой друг му е крив и накрая – какво? Държавата е виновна, че ние не й вярваме…

Ами повярвайте й, помогнете на институциите, но това няма да направите, защото: Първо искаме да сме във властта и второ – мразим Бойко, през когото минава пътят към властта. Същият Бойко, който даде на Реформаторския блок постове и власт далеч над това, което им се полагаше.

Но че вършите работата на БСП и лично на Корнелия Нинова няма никакво значение.

Вместо финал:

В причинно-следствената логика на двупроцентовото дясно и неговите симпатизанти държавата е зле, институциите не работят и затова убийството на Виктория няма да бъде разкрито.

Пак по техните внушения тя е разследващ журналист, убита, за да й се затвори устата.

Оказа се, че като журналист не представлява опасност за никого, убийството беше разкрито в рамките на 48 часа, а институциите, ангажирани със случая работят.

И ко прайм ся?

Ами наистина трябва посмъртно да благодарим на Виктория Маринова, която ужасена ни гледа някъде отгоре. Да й благодарим, че с трагичната си  смърт показа истинското лице на хора, с които преди години мислех, че можем да имаме общи принципи и ценности. Да й благодарим, че ни даде повод да се огледаме и на свой ред да се ужасим от собственото си поведение и морал.

Иначе – прайм това, което и преди. Синьо-червената мъгла ще продължава да съсипва с омразна отрова държавата, двупроцентовото дясно няма да имат евродепутат след изборите през май, а д-р Филипов ще продължава да си пише „Делниците…“

22 Comments

 1. Браво на Евгени Петров.Истински журналист.Мнго точно написано.

 2. Няма изнасилване, дори душене. 2 куршума в тила… Доктор от патологията се разприказва разплакан току що…
  Няма никакво изнасилване, всичко е лъжа.
  Това обяви току що пред изхода на Патологията в Русе д-р Васил Михайлов – дългогодишен криминален лекар.
  “Абсолютно никакво изнасилване няма. Лъжат ви. Дори не е душена. И това ви лъжат. Има два куршума в тила. Убита е на място…”– каза докторът.
  В очите му имаше сълзи, докато говореше и даде да се разбере, че върху него и колегите му е оказват натиск от най-високо място, за да измислят фалшива аутопсия.
  “Няма никакъв биологичен материал. Няма следи. Това е професионално убийство. Пистолетът е “Дезърт Ийгъл” със заглушител. Такъв струва 15 хиляди евро на черния пазар. Имат го само професионалистите” – обясни докторът и добави, че в кариерата си е виждал само 5 случая на убити с толкова скъпо оръжие, и всички са били поръчкови престъпления.
  “В момента се съставят фалшиви протоколи, а след това Маринова ще бъде кремирана. Извадиха от някъде нейна “последна воля”, в която го искала. Ще заличат всичко” – каза докторът.
  Защо обаче 30 годишна здрава жена ще мисли за кремацията си след 50-60 години, не е ясно. Най-вероятно и тази “последна воля” е фалшива.

 3. Иван Костов
  Интересна работа, можеш да запишеш каквото си искаш име за автор.

 4. Ще се съглася с всичко, казано от Евгени, ако ми отговори на два въпроса. Те са много въпросите, но само два ще задам, само за тест за добронамереност. Къде бяха институциите, когато лидерът на ДПС закупи ТЕЦ Варна? (Моля, не ме обиждайте да ми казвате, че оня смешник Мустафата е лидер!) И кой му набута студен резерв за 27.4 млн., вместо да ги даде на затъналата в дългове Марица Изток 2. И как стана тая преоценка, та ТЕЦ-а излезе на печалба? Защо Борисов напълни пеликанската гуша на Гергов със 43 млн. за „Дупката“ във Варна? Институции ли? Мутрата не е институция и никога няма да стане! Институциите ги разрушиха Борисов, Цацаров, Пеефски, Сидеровци, Каракачановци… Излъгах в началто! Няма как да се съглася с Евгени! Просто няма как. Живеем в различни държави. Той живее в държавата на Борисов, а аз се чувствам вътрешен емигрант в нея!

  • Т. Филипов – по змийски и комунистически. Що не коментираш актуалното събитие?!?

   • Г- н Филипов, ТЕЦ-а не е купен сега! Това е станало преди време с подставено лице! При ,,Тройната коалиция“ .

 5. Какво да кажа?! Брилянтен коментар! Жалко е, че ще стигне до малцина! Не само защото част от привържениците на сини, червени и пембени българомразци са компютърно дебилни! Но и защото и бетонните глави (в които мисъл не влиза) сред българофобите, особено сред петоколонниците на една северна държава, никак не са малко! Моите почитания, г-н Петров! Беше удоволствие да се чете!

 6. Радвам се, че има медия като ВеВести. Не са много. Да не кажа единствена. Браво, Евгени!

 7. Можем само да благодарим,че са останали истински журналисти,които заемат отговорна гражданска позиция.Благодаря!

 8. Можем само да благодарим,че са останали истински журналисти,които заемат отговорна гражданска позиция.Благодаря!

 9. Да си опозиция в една държава е много отговорна функция. За да е добре една държава е нужна интелигентна опозиция. Ако от партиите на власт се очакват политически, но и повече управленски умения, те затова се наричат управляващи, то на опозицията са нужни преди всичко политически умения. Умението да анализираш критично политиките на управляващите, но не и да навреждаш на държавата. Не и да причиняваш страдания на народа си. Умението не само да критикуваш, но и да отричаш, когато трябва, но само за отделно взети решения, политики, закони, проекти, за конкретни резултати или липси на резултати, но не и за цели институции. Ако си политик е абсолютно забранено да казваш, каквото и да е, което обижда или очерня страната ти, така както бизнесменът никога няма да каже нещо, намаляващо стойността на продукцията му /не, че няма брак или тъмни страни във всяко производство/ или така, както на спортно състезание всеки подкрепя отбора си. В края на краищата, светът е глобален и конкуренцията силна, всички народи искат по-висок стандарт и повече сигурност, а това понякога е за сметка на друг. Абе, просто вижте, как се държат и говорят опозиционерите от ситемните партии на запад – да критикуваш интелигентно не е лесно.А когато не си спечелил избори не е страшно да си изчакаш мандата в опозиция, напротив – преследването на властта на всяка цена, поражда усещане за корупция.

 10. Евгени, радвам се, че има журналисти като теб. Ти измиваш лицето на гилдията.

 11. Поздравления за автора! Неотложно необходимо е обществото ни да знае: КОИ субекти дават информация за свободата на медиите и заради които ни поставят (КОЙ) на 111 място?!? Очевидно е тези, които разпратиха последните фалшиви новини по цял свят?!?

 12. Егати писквила! Написан с изказа на 5-класник. Все пак е радващо, че сайтовете на Делян не могат да вземат нито един качествен журналист!

 13. Поздравления!Има една сентенция„Не се учудвай на нищо!”Но как да не се учудва човек на това,как може на толкова малка територия да има толкова голям брой национални предатели!?! Не обичам клишетата,но като чета бисерите и внушенията на„специалисти” по всичко и „творци” на фантасмагории,мога само да кажа: прост народ -слаба държава!

 14. Този виц за пияницата, ми го бе разказал Кирчо Маричков в студентския дом преди 25 години. Много на място..

 15. Прекрасна статия г-н Петров, адмирации!!!Мисля точно като вас, подкрепям ви изцяло. Отвратена и омерзена съм от злобата и яростта на тези т.н. „умни и красиви“. Същевременно съм ужасена колко много примати с промити мозъци има в държавата ни. Дано проумеем колко сме жалки и нещастни като плюем собствената си Родина заради власт и облаги.

  • Присъединявам се,към прекрания Отговор!!! Браво !!!

 16. Много бих искала да запиша всички бисери които прочетох в интернет, от тези които писаха ,че срещу хубава сума пари ББ е пратил убиец, до тази „велика“ мисъл как тя любовницата от Барселона не му вярва,та народа ли ще му вярва.Положението с една част от този народ е отчайващо.

Коментарите са ограничени.