Северин даде показания пред съда, в ромската махала не вярват, че е действал сам

Северин Красимиров Източник: btvnovinite.bg

Задържаният по подозрение в убийството на Виктория Маринова  Северин Красимиров е дал информация за случая пред съда в Германия, съобщи в. „24 часа“.

Той се е съгласил на опростена процедура, за да бъде върнат максимално бързо в България.

Какво точно е казал и дали задържаният е признал или отрекъл престъплението
председателят на окръжния съд в Щаде Вили Вирт не уточни. „Той даде информация по този въпрос“, каза още Вирт.

21-годишният русенец е познат и на германската полиция. Срещу него има заведено дело за фалшифициране на документи.

В акцията по залавянето в град Щаде, близо до Хамбург, са участвали десетки полицаи.

У нас Красимиров ще бъде обвинен за изнасилване и убийство, извършено по особено жесток начин като го грози доживотен затвор.

Ромската махала в Русе, където е живял до неделя задържания за убийството на Виктория Маринова – Северин Красимиров, осъмна в очакване на напрежение. Много от хората от къщите са избягали през нощта.

Жителите на квартала не вярват, че Северин сам е извършил бруталното престъпление. От полицията също има  информация, че се издирват още съучастници и помагачи на Северин.

Пред bTV Илиян, един от живеещите в махалата, заяви, че е скрил близките си, тъй като се страхуват, че ще влизат в квартала им.

„Заканват се, че ще пребият всички. Снощи телефоните бръмчаха. Махнах си цялото семейство”, каза Илиян, който дори призна, че е въоръжен.

„Заради един изрод не сме съгласни да пострадаме всички”, категоричен беше той.

Илиян твърди, че Северин не е бил сам и е имал съучастници. Той обаче не посочи кои са. „Той не е единственият извършител, той е 20 кг с мокри дрехи. Това убийство не е станало оттук – оттам, това си е организирано. Тези, които са дошли да го вземат с колата, знаят за какво са го направили”, заяви Илиян.  „Не може това момиче да отиде там и по случайност да я хванат”, твърди той.