Всички деца сираци ще получават финансова подкрепа от държавата

Мая Манолова Снимка: Вевести.бг

Вече всички деца сираци ще получават финансова подкрепа от българската държава. Това каза пред журналисти омбудсманът Мая Манолова във връзка с помощите за деца сираци, предаде Агенция „Фокус“.

„След една кампания, след писане на законопроекти, срещи с парламентарните групи, натиск, имаме добра новина. Имаме победа. Абсолютно всички деца сираци ще получат подкрепа от държавата без подоходен критерий“, каза омбудсманът.

Манолова поясни, че кампанията е започнала с писмото на Златина Хаджипанайотова до Дядо Коледа, с което молеше и настояваше българската държава да подкрепи децата сираци. „Обидата, че след като веднъж са наказани от съдбата, за втори път ги наказва собствената им държава, ще отпадне“, каза Маналова и поясни, че се чувства щастлива, защото се връща справедливостта и достойнството на децата и техните живи родители.

„Става дума за 6000 деца и е абсолютно във възможностите на българската държава да подкрепи всяко едно от тях“, допълни Маналова. По думите й вече няма да има ограничение на подоходния критерий.

Мая Манолова Снимка: Вевести.бг