Волен Сидеров: ЕС има нужда от промяна и ние можем да я направим

Волен Сидеров Снимка: Пламен Трифонов, архив

Евросъюзът има нужда от промяна и ние можем да я направим, каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров на конференцията „Обединеният консерватизъм – ключовата посока в развитието на България“, която се състоя в София.

Форумът се организира от групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР) в Европейския парламент. „Атака“ е съдомакин на събитието, а основен домакин е евродепутатът и председател на партия „Презареди България“ Николай Бареков, съобщи БТА.

Сидеров счита, че заедно с техните съмишленици от Евросъюза трябва да се включат в решаващата битка за Европа през май 2019 г. Той каза, че през 2007 г., когато България влезе в ЕС, той е предупредил от трибуната на българския парламент да не се бърза с радостта, защото това членство има и плюсове, и минуси. Сега е дошло времето идеите, за които ние се борим вече 13 години да станат основни в Европа, каза Сидеров.

Ян Захардил, член на ръководството на ЕКР и президент на Алианса на европейските консерватори и реформисти (АЕКР) посочи, че изборите през следващата година ще променят изцяло картината в Европа. Той допълни, че ЕНП и ПЕС се очаква да загубят първенството си в управлението на Европа. В ЕП ще трябва да се появи ново управляващо мнозинство, и смятаме, че ние като консерватори ще сме част от това мнозинство, каза той.

Николай Бареков  отбеляза, че трябва всички патриоти да се обединят и заедно да участват в европейските избори през май.