В Русе се състоя поклонението пред убитата журналистка Виктория Маринова

Кадър от бТВ

В Русе се състоя поклонението пред убитата журналистка Виктория Маринова.Това съобщи БНР в кореспонденция от крайдунавския град.

Продължава да има сили на жандармерията и полицията в двата ромски квартала „Тракцията“ и „Селеметя“ в Русе, но до конфликти не се е стигнало.

Зверското убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова стана повод за поляризиране на емоциите и част от членовете на русенски мотоклубове снощи направиха обиколка в двата ромски квартала, до сблъсъци не се стигна, а тази сутрин рано комисар Теодор Атанасов обясни какви мерки са взети от полицията за безопасността на гражданите.

„Смятам, че ситуацията е овладяна и няма напрежение. Няма задържани лица. Имаме подкрепление от дирекция „Жандармерия“. Колегите са в Русе и активно се включили по мероприятията по опазване на обществения ред“.

Поклонението пред тленните останки на Виктория Маринова се състоя в катедралния храм „Света Троица“ и на него дойдоха хиляди хора, които да ѝ отдадат последна почит. Обстановката в града засега е спокойна.

Пред журналисти в парламента премиерът Бойко Борисов също увери, че са взети всички необходими мерки срещу ескалация на напрежението в Русе. Борисов призова медиите да не нагнетяват излишно етническо напрежение:

„Престъпления извършват и християни, мюсюлмани, българи, роми, и турци, и всякакви, навсякъде. Жандармерията е там. Вътрешният министър ми докладва, че е взел всички мерки“, каза премиерът.

1 Коментар

  1. “ – „Направи добро – на непознат. За Вики!“

Коментарите са ограничени.