Северин Красимиров: Ударих я, не съм я изнасилвал

Снимка от фейсбук страницата на Северин Красимиров.

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че е изнасилил и убил Виктория Маринова в Русе, е признал частично вината си.

Това съобщи прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратав град Целе, цитиран от в. „24 часа“.

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 6 октомври в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици, се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и убийството ѝ, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, заяви още германската прокуратура.

Днес прокуратурата е наредила екстрадицията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документи от България за това, сред които и писмо, че затворите ни отговарят на минималните европейски стандарти.

Северин се е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което означава, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни.

Сега се очаква България да прати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на “България ер“ той ще бъде прибран в България. Преди да разпореди екстрадицията на Северин Красимиров,  германската прокуратурата е била информирана от българските власти, че у нас той ще бъде настанен в арестно помещение с европейски стандарти – 4 квадратни метра  жилищна площ и самостоятелен санитарен възел, съобщиха от правосъдното министерство

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.