Северин Красимиров: Ударих я, не съм я изнасилвал

Снимка от фейсбук страницата на Северин Красимиров.

Северин Красимиров, който бе задържан в Германия по подозрение, че е изнасилил и убил Виктория Маринова в Русе, е признал частично вината си.

Това съобщи прокурор Бернд Колкмайер от прокуратуратав град Целе, цитиран от в. „24 часа“.

Пред германския съд Северин твърди, че сутринта на 6 октомври в парк край Дунав в град Русе, под влиянието на алкохол и наркотици, се е скарал с непозната за него млада жена, ударил я е силно в лицето и я е блъснал в храстите. Той отрича да я е изнасилвал. Не е възнамерявал и убийството ѝ, цитира още прокуратурата твърденията на Северин.

„Въз основа на показанията му няма основание да се смята, че има политически мотив в убийството“, заяви още германската прокуратура.

Днес прокуратурата е наредила екстрадицията на Северин Красимиров. Тя очакваше последните документи от България за това, сред които и писмо, че затворите ни отговарят на минималните европейски стандарти.

Северин се е съгласил на опростена процедура по пращането му в България, което означава, че той ще бъде качен на самолета до дни. Крайният срок в такъв случай е 10 дни.

Сега се очаква България да прати полицаи за извеждането му и с първия възможен полет на “България ер“ той ще бъде прибран в България. Преди да разпореди екстрадицията на Северин Красимиров,  германската прокуратурата е била информирана от българските власти, че у нас той ще бъде настанен в арестно помещение с европейски стандарти – 4 квадратни метра  жилищна площ и самостоятелен санитарен възел, съобщиха от правосъдното министерство