„Репортери без граници“ коригира неточната си информация за убийството на Виктория Маринова

Международната организация за измерване на медийната свобода „Репортери без граници“ коригира неточната си информация по случая с убийството на Виктория Маринова от Русе, съобщи Телевизия „Европа“.

По-рано от базираната в Париж организация посочиха, че има категорични доказателства, че смъртта на Маринова е вследствие на професионалната й ангажираност. Според българските разследващи обаче няма данни за връзка между работата на Маринова и нейното убийство. Това в крайна сметка доведе и до корекцията от страна на „Репортери без граници“ и България е извадена от списъка на страните, в които има убити журналисти заради работата си.

Стана скандал, потърсихме Репортери без граници и им обяснихме каква е истината относно „убийството на разследващ журналист“. Хората са адекватни, коригираха информацията, стъпвайки вече върху факти, написа във Фейсбук колегата от медията Димитър Вучев.

Можем да ги търсим и занапред, ако държите да им подавате все така фалшиви новини. Ще метем след вас, няма проблеми, увери той.