Ето го най-подробния български църковен и етнокалендар

Обичаите, ритуалите, обредите и религиозните празници от зората на цивилизацията са духовната сплав на всяка общност. В основата им е народният светоглед и още от най-древни времена те играят много важна роля в живота на хората. С тяхна помощ народът ни е оцелял през вековете и e съхранил своето самосъзнание.

За всички, които искат да открият красотата и магията на традиционните народни вярвания, обичаи и практики представяме най-новата книга с логото на издателство „Милениум“ – „Български църковен и етнокалендар“. Изданието съдържа в синтезиран вид цялото богатство на календарно-празничната обредност. Книгата представя всеки календарен празник и свързаните с него обичаи, ритуали, вярвания и обреди.

В това подробно справочно издание ще научите кога се честват църковните празници и имените дни според църковния календар. Ще видите и кои са свързаните с тях вярвания и обичаи, подредени ден по ден, какви са молитвите, които да отправите към светеца, чиято памет се чества и какви са тропарите (кратко песнопение, посветено на  светеца), които се изпълняват при съответното богослужение.

Тази книга дава възможност на учениците, студентите и всички интересуващи се да обогатят своите знания и да научат за традиционните практики и вярвания на различните етноси, чиито представители населяват България. В календара са включени и част от официалните празници на арменци, евреи, мюсюлмани, гърци, руснаци и др., с които от десетки години съжителстваме в мир и разбирателство.

Книгата съдържа рецепти за приготвяне на традиционните празнични ястия за тези, които искат да спазят традицията.

Днес динамичните промени и цялостната тенденция към глобализация все повече отнемат на човека възможността да се самоидентифицира чрез миналото си, да спазва обичаите на своя народ и да се уповава на етническите традиции. Затова „Българският църковен и етнокалендар“ е един универсален справочник, който пази народните традиции, вярвания, обичаи, култура и наследство и трябва да присъства във всеки дом.

Български църковен и етнокалендар
Авторски колектив
Оформление: Марта Радойнова
Меки корици
Формат: 14×21
Страници: 400
Година: 2018
ISBN: 978-954-515-456-0
Цена: 8,99 лв.
Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

2 Comments

  1. BIh iskala da imam tazi kniga,kak da se snabdia s nea,moje li da mi ya izpratite.

Коментарите са ограничени.