Борисов в Брюксел: Изключително важно е да намерим най-добрия изход и за двете страни при Брекзит (видео)

По време на срещата на държавните и правителствени ръководители на ЕС от ЕНП премиерът Бойко Борисов е запознал своите колеги с фактите за убийството на Виктория Маринова в Русе

Изключително важно е да намерим най-добрия изход и за двете страни при Брекзит. Това каза пред журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Ще настоявам по никакъв начин да не се промени координацията и работата между европейските и английските служби, заяви още министър-председателят преди началото на работна вечеря във формат ЕС-27, на която ще се обсъди напредъка по преговорите между ЕС и Великобритания.

Премиерът посочи, че английските служби са изключително добри в сферата на сигурността и даде за пример борбата с контрабандата, тероризма и организираната престъпност. Той изрази надежда да не се стига до сценарий, при който Обединеното кралство да излезе от ЕС без споразумение. „Изключително важно е за българските граждани, които живеят във Великобритания и за английските граждани, които живеят в България, да намерим възможно най-добрия изход за всички. Не бива да се подвеждаме по емоциите, защото след това ще страдат хиляди хора, а и със сигурност ще се отрази на финансите, икономиката, на всичко в Европа “, каза Борисов.

По време на срещата на държавните и правителствени ръководители на ЕС от ЕНП премиерът Бойко Борисов е запознал своите колеги с фактите за убийството на Виктория Маринова в Русе. Министър-председателят е благодарил на канцлера Ангела Меркел за подкрепата на германската полиция в хода на издирването на заподозрения извършител на престъплението. Премиерът е получил извинение от всички свои колеги, които са се подвели по фалшиви публикации и на тази база са направили коментари за България.

„Ние имаме коалиционно споразумение, в което ясно е подписано какво трябва да правим четири години. В коалицията „Обединени патриоти“ имат правила, от които аз не се интересувам“, каза премиерът Борисов в отговор на журналистически въпрос. Той допълни, че партиите в управляващото мнозинство водят непрекъснат диалог по теми свързани с управленската програма.

 

http://