Скопие на път да си осигури квалифицирано мнозинство за конституционните промени

Парламент македония

По неофициална информация от кръговете на управляващите СДСМ и „Демократичен съюз за интеграция“ (ДСИ) в парламента е осигурено квалифицирано мнозинство за конституционните промени, необходими за прилагането на договора за името, предава македонският „Фокус“.

„Имаме осигурено мнозинство от две трети, но нищо не е сигурно, докато не бъде потвърдено с гласуването“, заяви за електронното издание депутат от СДСМ.

Албанският партньор в правителството – ДСИ твърди същото. „Осемдесет депутати са сигурни, ако нещо непредвидено не се случи междувременно“, обяснява депутат от ДСИ.

На свой ред народен представител от опозиционната ВМРО-ДМПНЕ казва, че засега няма индикации някой от фракцията на партията да е дал съгласие за „зелена светлина“ за промените в Основния закон. „Всички сме в Клуба на депутата и чакаме да започне заседанието“, обяснява депутат от партията на Християн Мицковски.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.