Веселин Марешки: ВОЛЯ показа на останалите каква трябва да бъде правилната позиция за поредния гаф на вицепремиера Симеонов 

Веселин Марешки и ВОЛЯ Снимка: Вевести.бг, архив

В интервю за БНТ тази сутрин председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки пръв от политиците осъди абсурдното поведение на вицепремиера Валери Симеонов, който изрече обидни думи по адрес на майките на децата с увреждания.

„Ние считаме, че такива хора нямат място в българското правителство”, коментира Марешки.

По думите му, партиите на Симеонов и Каракачанов са единствените в този състав на парламента, които никога сами не са прекрачвали прага от 4%. „Не можем да ги оставим още 2 години и половина да се упражняват в управлението на България и накрая като си отидат, българският народ ще продължава да страда, а те ще си харчат парите”, каза още Марешки.

Ексклузивно за Вевести.бг Веселин Марешки заяви, че е проследил коментарите на другите политически лидери, направени след неговото изявление.

„Не за първи път останалите тръгват по нашите стъпки. Това не ни изненадва, а е доказателство, че ние от ВОЛЯ отново първи дадохме знак каква е адекватната позиция в този случай. Ние винаги сме принципни в действията си и очевидно можем да показваме на другите правилния път”, заяви зам.-председателят на НС.