Мая Маналова избухна: Изказването на Валери Симеонов е срамно, жестоко и безчовечно

Мая Манолова Снимка: Пресцентър на омбудсмана

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на отчет за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите, предаде „Фокус“.

„Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, коментира Манолова.

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг. „И този друг е премиерът Борисов. Решенията ги взима той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

„Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова. Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони.

6 Comments

  1. Цинично е , г-жо Манолова ,да правите политика за една партия , използвайки деца с увреждания, цинично е точно вие да говорите за закони , като тези закони, имайки много години власт да ги променяте ,като дългогодишен, устат ,уж борбен, народен представител, можехте да ги промените в полза на децата с увреждания. Но не ги написахте – тогава бяхте заети да пишете лобистки закони за мафиоти “ например Ванко 1″- хич не се сещахте , че има болни хора.Това , което се случва е гнусно и грозно- да работите срещу държавата за прокарване на БСП към властта. Ако спечелите от тази завера и свалите правителството, защото Борисов си има предел на търпимост,- Майки , няма да приемат,одобрените поправки, мигом ще ви забравят БСП -ДПС и ще ви натирят ,както е било през годините до сега, а парите ви ще намерят законов начин да откраднат – бъдете сигурни. И ако това направите – свалите правителството-, ще получат едни пари само участващите майки , а останалите ще бъдат затворени обратно в къщи. Звучи грозно , но е факт. Съжалявам , ако някой се е засегнал, но стината боли.Ние даже не знаем за какво точно се борите , никой не е коментирал закона и исканията , просто ….искате оставки , хей така , просто така – разбирате ли абсурда на манипулацият??????

  2. Симеонов е прав,какво правят пред парламента /не да ги разходят/тези майки с болни деца.Вместо да са си у дома,те са в количките си обградени от черни знамена и балони,надписи че системата ги убива,крясъци и придружавани от скелети в колички.УЖАС,майки!!??

  3. Майо,а ти която участва в заговора на държавен преврат 2013 год.и хвърли държавата в хаос ,като за пореден път откраднахте от същите тези деца милиони ….осъзнай се …господ те предупреди веднъж

  4. МАЯ.. СЛЕЗ ОТ МЕРЦЕДЕСА И НЕ СЕ КРИИ.НЕ ТИ ПЛАЩАМЕ ДА СЕ МИТКАШ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ОГЛАВЯВАШ ПРОТЕСТИ.ПОГЛЕДНЕТЕ ПРЪСТЕНИТЕ И ТЕЛЕФОНИТЕ НА МАЍКИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВА НИЩЕТА СТАВА ДУМА.НЕЩАСТНИ СТЕ ЗАЩОТО СТЕ УПОТРЕБЕНИ ОТ МИЛИОНЕРСКА КРАДЛИВА ПАРТИЯ.НЕ НИ КАРАЍТЕ ДА ТРЪГНЕМ ЗА СОФИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК ЩЕ НАПЪЛНИМ ЗАЛА АРМЕЕЦ КАКТО СМЕ ГО ПРАВИЛИ.ПОЗОР ЗА ВАШАТА АЛЧНОСТ И ПОДКУПНОСТ

  5. Манолова, хайде не ни убеждавай, че толкова много те е грижа за тези майки и нещастните им деца. Взорът ти е устремен нагоре, към президентската институция, не ли? И си готова да яхнеш всичко, за да додрапаш до нея. Не ти вярвам, ама никак! Вълкът козината си мени, ама нрава не!

Коментарите са ограничени.