Мая Маналова избухна: Изказването на Валери Симеонов е срамно, жестоко и безчовечно

Мая Манолова Снимка: Пресцентър на омбудсмана

Изказването на вицепремиера Валери Симеонов за хората с увреждания е срамно, жестоко и безчовечно. Това каза омбудсманът Мая Манолова по време на отчет за три години от встъпването ѝ на поста с Бяла книга на неразрешените проблеми на гражданите, предаде „Фокус“.

„Не са моя работа кадровите решения. Те са си изцяло отговорност на премиера Борисов. Смятам, че това е едно жестоко и безчовечно изказване и отношение. То е недопустимо, абсолютно неприемливо и много жестоко. Оставям тези, които се занимават с политика и управление да го коментират в политически план. Заявявала съм го многократно, аз не коментирам оставки“, коментира Манолова.

По думите ѝ с кадрови назначения и уволнения не се занимава тя, не е нейна работа, а отговорността е на друг. „И този друг е премиерът Борисов. Решенията ги взима той и българският парламент. Аз се занимавам с политики, с каузи, с преследване на цели в интерес на българските граждани. За мен няма значение кои са лицата в институциите, в правителството и парламента, важно е те да работят в интерес на българските граждани. Моята работа е да ги карам, да ги натискам да работят в интерес на хората. Това правя, независимо от това кои са персонажите. Това е едно срамно изказване“, подчерта омбудсманът.

„Оптимист съм, че първата стъпка в реформата по отношение на хората с увреждания ще бъде направена. Има ясен ангажимент, поет от властта. През следващата седмица в социална комисия и в пленарна зала ще се разглеждат заедно двата закона – Закона за хората с увреждания и Закона за личната помощ“, обясни Манолова. Тя уточни, че е наясно, че реформата няма да се случи от 1 януари, но това от което не е отстъпила, е всяка една от тези точки, които маркират пътя на реформата, да остане в тези закони.

6 Comments

  1. Цинично е , г-жо Манолова ,да правите политика за една партия , използвайки деца с увреждания, цинично е точно вие да говорите за закони , като тези закони, имайки много години власт да ги променяте ,като дългогодишен, устат ,уж борбен, народен представител, можехте да ги промените в полза на децата с увреждания. Но не ги написахте – тогава бяхте заети да пишете лобистки закони за мафиоти “ например Ванко 1″- хич не се сещахте , че има болни хора.Това , което се случва е гнусно и грозно- да работите срещу държавата за прокарване на БСП към властта. Ако спечелите от тази завера и свалите правителството, защото Борисов си има предел на търпимост,- Майки , няма да приемат,одобрените поправки, мигом ще ви забравят БСП -ДПС и ще ви натирят ,както е било през годините до сега, а парите ви ще намерят законов начин да откраднат – бъдете сигурни. И ако това направите – свалите правителството-, ще получат едни пари само участващите майки , а останалите ще бъдат затворени обратно в къщи. Звучи грозно , но е факт. Съжалявам , ако някой се е засегнал, но стината боли.Ние даже не знаем за какво точно се борите , никой не е коментирал закона и исканията , просто ….искате оставки , хей така , просто така – разбирате ли абсурда на манипулацият??????

  2. Симеонов е прав,какво правят пред парламента /не да ги разходят/тези майки с болни деца.Вместо да са си у дома,те са в количките си обградени от черни знамена и балони,надписи че системата ги убива,крясъци и придружавани от скелети в колички.УЖАС,майки!!??

  3. Майо,а ти която участва в заговора на държавен преврат 2013 год.и хвърли държавата в хаос ,като за пореден път откраднахте от същите тези деца милиони ….осъзнай се …господ те предупреди веднъж

  4. МАЯ.. СЛЕЗ ОТ МЕРЦЕДЕСА И НЕ СЕ КРИИ.НЕ ТИ ПЛАЩАМЕ ДА СЕ МИТКАШ ПО ПЛОЩАДИТЕ И ОГЛАВЯВАШ ПРОТЕСТИ.ПОГЛЕДНЕТЕ ПРЪСТЕНИТЕ И ТЕЛЕФОНИТЕ НА МАЍКИТЕ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗА КАКВА НИЩЕТА СТАВА ДУМА.НЕЩАСТНИ СТЕ ЗАЩОТО СТЕ УПОТРЕБЕНИ ОТ МИЛИОНЕРСКА КРАДЛИВА ПАРТИЯ.НЕ НИ КАРАЍТЕ ДА ТРЪГНЕМ ЗА СОФИЯ И ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ КАК ЩЕ НАПЪЛНИМ ЗАЛА АРМЕЕЦ КАКТО СМЕ ГО ПРАВИЛИ.ПОЗОР ЗА ВАШАТА АЛЧНОСТ И ПОДКУПНОСТ

  5. Манолова, хайде не ни убеждавай, че толкова много те е грижа за тези майки и нещастните им деца. Взорът ти е устремен нагоре, към президентската институция, не ли? И си готова да яхнеш всичко, за да додрапаш до нея. Не ти вярвам, ама никак! Вълкът козината си мени, ама нрава не!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.