Корнелия Нинова: Борисов изпусна контрола върху кабинета

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

Стабилност е най-неподходящата дума за правителството – Бойко Борисов изпусна контрола върху кабинета. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в интервю за предаването „Метроном“ на Радио „Фокус“ във връзка с напрежението между патриотите и стабилността на кабинета.

„Всяка седмица те раждат скандали напоследък. Макар и да са по различни поводи, тези скандали, винаги имат нещо общо. Винаги са за постове и за пари. Последните са за това кой да сложи главен секретар на МВР, преди това бяха за влиянието в туризма и раздаването на концесиите на плажовете, т.е. те не са за политики, а са за постове, пари, влияние и това ги обединява като емблема“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Тя обърна внимание, че новото е, че премиерът Борисов е изпуснал контрола върху правителството си. „По-рано ги събираше, опитваше се да успокоява ситуацията и излизаха в крайна сметка с някакво решение. Сега вече няколко пъти отлагат коалиционния си съвет, защото знаят, че няма да могат да постигнат съгласие. По-интересното е, че последното изказване на премиера беше: „Патриотите си имат свои правила, аз не искам да ги коментирам“. Разбира се, понеже не може да се справи със ситуацията, бяга от нея, но ако корупцията и лобизмът, в които те се обвиняват взаимно всяка седмица и директно и открито са правила за г-н Борисов, за нас е престъпление“, подчерта Нинова.

По думите ѝ трябва да се търси отговорност за тях. Тя изрази съмнения, че някои от министрите, взаимно един на друг са си изпращали сигнали до главния прокурор за разследвания. „Ситуацията е нестабилна. За съжаление, тази нестабилност се отразява на цялата държава и на живота на хората. Затова и поискахме вот на недоверие и оставката на кабинета“, посочи още лидерът на БСП.

6 Comments

  1. С вицето В. С. правителството е опозорено

    • Глупости! Много хора, които са сипматизанти на ГЕРБ, са на страната на Валери Симеонов, понеже каза истината, за разлика от маса лицемери. Верно, че го направи полтически некоректно, но от политическа коректност на много хора им е писнало!

  2. Я,гнойната пъпка е нова ноктопластика! Нинова, хората гласуват за Борисов, за да не изтървем държавата! Правителства много, държава друга нямаме!

Коментарите са ограничени.