Многохиляден протест в Лондон срещу Brexit

Снимка от Туитър

Протестиращи излязоха по улиците на Лондон с искане за втори референдум за сделката по излизането на страната от ЕС, съобщи НОВА. 

Според организаторите това е най-мащабното подобно събитие и в него към 17 часа българско време са се включили близо 670 000 души. Сред събралите се имаше известни лица, включително кметът на града Садик Кан, който заяви, че на референдума през 2016 г. „никой не е гласувал за това децата и внуците ни да живеят по-зле“.

По първоначални оценки се очакваше в демонстрацията да се включат около 100 000 души. Обявената бройка е неофициална. Лондонската полиция не предоставя редовно данни за броя на участниците в протестни прояви.

Някои от участниците в протестната акция дори скандираха за ново гласуване за напускане на Евросъюза, което правителството вече отхвърли като вариант.

В митинга взеха участие много депутати от двете големи партии.

Ruptly припомня, че лидерите на Европейския съюз посрещнаха със скептицизъм последните предложения на британския премиер Тереза Мей за Brexit. Правителството в Лондон отхвърли идеята за втори референдум по въпроса.

2 Comments

  1. Защо Лондон да може, а ни е не можем да изгоним некадърниците? Чешем си клавиатурите във фв, а когато трябва да застанем против разни недодялани вицета с цинични изказвания, против разни именуващи се царе да искат да ограбят България, мълчим. Защо, народе?

Коментарите са ограничени.