Марешки: И Симеонов и Каракачанов да подават оставки

Лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки. Кадър от НОВА
БСП при Орешарски върна ли онзи 1.5 милиарда, които били одържавени при първия кабинет Борисов, попита лидерът на ВОЛЯ

Двамата вицепремиери Каракачанов и Симеонов са черните овце в правителството. Това са хората, които излагат българското правителство“. 

Това заяви за „Събуди се“ лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки след изказването на Валери Симеонов, в което той нарича майките на деца с увреждания „кресливи“, а децата им – „уж болни“.

Марешки беше категоричен, че вицепремиерът трябва да подаде оставка.

В навечерието на вота на недоверие срещу правителството той заяви, че представителите на ВОЛЯ ще бъдат в пленарната зала.

„Когато се гласува вотът на недоверие в сектор здравеопазване в сряда, ние ще бъдем в пленарната зала, но ако утре например бъде иницииран вот на недоверие срещу Каракачанов и Симеонов, ще присъстваме навсякъде“, обеща, Марешки.

„Това е безпринципен вот на недоверие. Ще дам само един пример. От БСП казват, че 1,5 милиарда в първото правителство на Борисов е одържавено от Здравната каса. Е, добре -правителството на Орешарски върна ли го този милиард и половина? Тази безпринципност – „стани, за да седна“, ние няма как да я подкрепяме“, каза Марешки.

Преди дни той заяви във връзка с изтребителите, че президентът Румен Радев се изживява като герой от „Мълчанието на агнетата“.

Запитан кой има интерес от сделката за изтребителите, Марешки отсече, че това е сделката на живота на президента Радев и на министър Каракачанов.

Той запита риторично с какво българското общество е запомнило двете години президентстване на Румен Радев. Марешки добави, че по време на мандата на президента Радев се случват най-лошите неща в държавата.

„Аз на президента като човек му симпатизирам. Но това не означава, че няма да критикуваме всички лоши неща, които се случват“, коментира лидерът на ВОЛЯ.

 

1 Коментар

  1. Как му мирише на власт на този хитрец, на власт и на пари , ох как потрива ръцеее. Ами защо не иска оставката на Суидеров? Ами щото парите на двамата идват от едно място- логично е да искат оставката на Валери Симеонов , само той не е на хранилката на братушките и пречи , ох как пречи. Отсвирват го и …- руско- българско правителство, нали за това е борбата?И на майките , ако не знаят , включително- те са просто инструмент за постигане на тази цел.Горките жени, те си мислят , че има състрадание…..- глупости – има интерес , и то голям- как ще ги забравят , като ланския сняг.

Коментарите са ограничени.