Борисов: Ако поискам оставката на Валери Симеонов правителството ще падне

Снимка от официалния сайт на Бойко Борисов

Ако поискам силово оставката на Валери Симеонов това ще счупи цялата конструкция, с подобен акт правителството ще падне.

Така Борисов коментира ситуацията в страната пред журналисти в Дубай, където е на посещение след срещите си  Аб Даби вера. Той обясни, че само по решение на коалицията на обединените патриоти може да има оставка на Симеонов, защото иначе би нарушил коалиционното споразумение.

“Какво искате да направя, да си подам аз оставката вместо Валери Симеонов и да хвърля страната в тежка катастрофа? Няма да стане! Затова стискам зъби и си върша работата и мисля, че си я върша добре като имаме предвид какви са показателите на страната и как ни приемат навън”, коментира премиерът от Дубай.

„За оставката на Валери Симеонов е по-сложно, защото когато става дума за министри е едно, въпреки че ми се сърдят. Нашите партньори са в по-сложна ситуация, там са три партии, знаейки колко са различни, но така отредиха българските избиратели. Искането на оставката на Валери Симеонов от моя страна е нарушаване на коалиционното споразумение. Без решение на „Обединени патриоти“ няма никаква правна стойност. Ако тръгна силово да му искам оставката, както искат майките, това означава автоматично да се счупи коалицията“, обясни Борисов.

„Тук се надявам колегите от „Обединени патриоти“ да си решат различията, видно е различието между Волен Сидеров и Валери Симеонов, но когато са си слагали подписите, е трябвало да мислят и да се държат като отговорни хора. Дезертьорството не решава проблемите. Моралния акт аз го изразих“, каза още Борисов, като допълни, че всички искания на майките са приети.

Борисов каза още, че не можел да хвърли държавата в хаос, защото „вижда кои загряват отстрани“. Заплаши и със служебно правителство на президента Румен Радев и обясни, как тогава падали икономическите показатели.

Припомняме, че по-рано днес Волен Сидеров поиска спешно свикване на Съвета на коалицията за оставката на Валери Симеонов.

10 Comments

 1. Мафията протестира не Българските граждани! Законно избрано правителство, работещо и успешно няма право да подава оставка! Да смажем мафията БСП, Румен Радев, Радан Кънев, Христо Иванов, майките продабчжнички! Да си изчистим държавата! Целта ви е пак да крадете и вилнеете! Мафия ненаситна! Няма да има оставка не се надявайте! Ще си платите на Бог!

 2. Оставката на правителството е един достоен ход при наличие на издънкаджия като Валери Симеонов. Гледам коментарите които ви призовават да запазите кабинета. Но спомнете си коментарите, при първото управление на ГЕРБ, когато в една сложна изкуствено създадена обстановка постъпихте далновидно и разумно и подадохте оставка. И тогава имаше критики и призиви да не се поддавате. Оставка, нови избори и ново управление с читави хора, не симеоновци, ниновци, каракачановци и т.н.

  • Аде бе! Гладна кокошка просо сънува! Селските червени църуля за кал плачят, че там по лесно се гепца. Ще си трайкате и ще слушкате поне още 20,30 години ГЕРБ.

 3. Не е страшно, ако правителството падне. Който и да дойде след това правителство, ще е по-добър. Поне ще престанем да дълбаем дъното във всяко отношение – финансово, културно, цивилизационно. Просто ще се разделим с простащината.

  • Само червените и лилявите комуняци пишете от името на Народа защото го смятате за подчинен.

  • Ей смотльо, я ходи в Москва да сваляш Путин. Да не мислиш, че не е ясно какъв си?

 4. И аз съм обиден. Няколко жени, облечени в черно, с ярост ме наричат убиец, а вечер от ФБ, с удоволствие ми пожелават да имам дете инвалид. До сега никой политик не ме защити. И на нито една журналистка не й домъчня за мен. Даже ДПС не забеляза „езика на омразата“.

 5. КАКВО ЗНАЧИ
  СЛОВОСЪЧЕТАНИЕТО
  „МАЙКИ на ДЕЦА с УВРЕЖДАНИЯ?“
  Всички човеци на света сме родени от майки.
  Някои жени са майки на деца-наркомани.
  Други жени са майки на гениални деца.
  Трети жени са майки на деца, станали престъпници.
  Четвърти жени са майки на деца, които са отдадени на изкуството или на спорта.
  И да – някои жени са майки на деца с увреждания. Как точно са получени тези увреждания, статистиката не дава напълно достоверни данни. Когато по този въпрос говорят майките на деца с увреждания, те най-често ги отдават на лекарски грешки, на вредоносни ваксини, на случайни инциденти при раждането им.
  Само че да се разберем без никакво шикалкавене – КОИ всъщност и КОЛКО всъщност са тези „МАЙКИ на ДЕЦА с УВРЕЖДАНИЯ“? Представляват ли те СОЦИАЛНАТА ГРУПА на такива МАЙКИ, колко от МАЙКИТЕ в тази СОЦИАЛНА ГРУПА подкрепят ИСКАНИЯТА на тези МАЙКИ, които излязоха ПУБЛИЧНО пред държавата и пред българските граждани?
  Стана очевадно ясно, че фактически ПРОТЕСТИРАЩИТЕ МАЙКИ в цялата страна са около СТОТИНА, а днес на протеста бяха всичко на всичко ПЕТ. И от тези ПЕТ една беше интервюирана, гледах и слушах лично. Тя заяви, че живее разделено от съпруга си, а детето също живее при своя баща, тъй като условията били по-добри.
  Значи така – детето НЕ живее заедно с протестиращата си майка, тя НЕ се грижи за него, макар че вероятно тя получава парите от социалната служба. Декларира, че няма да мръднат – същите ПЕТ МАЙКИ – от площада пред Министерския съвет, докато Симеонов не си подаде оставката или не бъде отстранен. Накрая истеричено закрещя няколко пъти ОСТАВКА по такъв неестествен начин, та спонтанно я възприех като дрогирана.
  Цялата опозиция, плюс цялата протестърска тайфа УЖ подкрепя майките, но в действителност я интересува единствено свалянето на Правителството.
  Ако четете фейсбук-страницата „СИСТЕМАТА НИ УБИВА“, там Вие ще прочетете такива обиди, такива оскърбления, такива заплахи към доста хора, в сравнение с които казаното от Валери Симеонов е абсолютно безобидно.
  ЧИИ ИНТЕРЕСИ ОБСЛУЖВАТ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ „МАЙКИ на ДЕЦА с УВРЕЖДАНИЯ“, дами и господа? Как така искането за оставка на Валери Симеонов ОБЕДИНИ Корнелия Нинова и БСП, Христо Иванов и Атанас Атанасов, ДПС и Пеевски, Прокопиев и Волен Сидеров, пазачите на козите от „Възраждане“ и ЗЕЛЕНИТЕ, защитаващи ИВАНЧЕВА?
  КОЙТО е ОБИДЕН, ОСКЪРБЕН, ОКЛЕВЕТЕН, ДА ВЪРВИ ДА СЕ ЖАЛВА В БЪЛГАРСКИЯ СЪД, А НЕ ДА ИСКА СВАЛЯНЕ НА БЪЛГАРСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО!

 6. Правилно, г-н Борисов! Ние, гласувалите за ГЕРБ, НЕ искаме оставка на кабинета!

Коментарите са ограничени.