Уважаеми майки, за децата си ли мислите или за БСП?

Протест на майки на деца с увреждания. Снимка от Канал 3

Според мнозина  в социалните мрежи, където определено се формира общественото мнение, майките на деца с увреждания пренавиха пружината.

Не, че Валери Симеонов не си заслужава пердаха заради непремерените си изказвания, но подозренията, че майките са политически ангажирани и изпълняват чужди поръчки се засилват.

И вероятно с основание, защото получиха съпричастност колкото никоя друга социална група – 150 милиона повече, ново законодателство и поставяне на проблемите им в центъра на общественото внимание.

И въпреки това се иска оставката на Валери Симеонов, а оттам и както се разбра от думите на Борисов – и на правителството.

И ще продължават – както се заканиха – ден и нощ, докато не постигнат исканията си.

Сега да им обясня на майките какво значи това отсега нататък. Първо – процедура по падане на кабинета. Ще я откарат до началото или средата на ноември. После – съставяне на служебно правителство – от президента Радев. Същият, който се закани – „Следващият път – всички вън“. Най-малко три месеца до провеждане на изборите.

Дотогава няма парламент и няма кой да приеме законите, за които толкова настоявахте.

После – избори, конфигурация на новото парламентарно мнозинство, което може да отнеме и месеци, защото е извън съмнение, че то отново ще бъде коалиционно и ще трябват дълги и сложни преговори.

После – 100 дни за новия кабинет и новия парламент с новите си комисии и т.н.

Така ще го откараме до следващите избори – за евродепутати и дори след това.

Какво ще стане, ако следващият кабинет бъде отново начело с Борисов? Кога и как ще се приемат законите, от които най-много се нуждаете? Какъв бюджет ще се гласува междувременно и какви пари за хората с увреждания ще бъдат отпуснати?

Мислите ли, е ако БСП и ДПС дойдат на власт ще ви решат проблемите? И ако мислите така, защо не ви ги решиха при правителството на Орешарски?

Между другото – защо не протестирахте тогава – нима бяхте в по-добро положение?

Имате ли представа при една оставка на правителството с колко време отлагате решението на проблемите с вашите деца с увреждания?

И в този смисъл – вие собствените си проблеми и тези на изстрадалите си деца ли искате да решите или тези на БСП?

Вие решавате.

Евгени Петров – Gendo

 

43 Comments

 1. Уважавам тези майки, защото знам, че живота им е тежък, но не мислят ли малко че попрекалиха с исканията си. Аз не съм пенсионер, но нашите майки и бащи умират от глед някъде, нямат пари за лекарства, защо никой не помисли за тях, и те не могат повечето да ходят. Стига вече то не бе протест не бе чудо, угаждате на Нинова и на разни соросоиди. Тези черни фланелки с надпис кой ги е платил кой ги е поръчал от къде са тези пари и не само те. Уважавам Ви, но се спрете вече не се дръжте като ощипани девойки. Аз отгледах 2 деца с само една минимална заплата за времето си, кой ми е помогнал, кой е дал на моите деца, те не са ли деца на тази държава, сега са пълноценни граждани на държавата и не са избягали все още. Не одобрявам действията нито на Вицепремиера, още по-малко на майките. Искате ли пак Доган и Нинова, аз не ги искам!!!

  • И аз не искам бсп и дпс,но се оказа,че майките са истинските мъже в тази държава и го казаха,че никоя партия не искат да ги подкрепя.Никой от последните 30 години не заслужава.Заслужават съд,затвор и отнемане на цялото им имущество.Нима си доволен от живота който живееш?

 2. На колко оценява държавата българските граждани
  ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ В БЪЛГАРИЯ
  375 лева за загинал отпусна държавата на близките на мъртвите от катастрофата по пътя за Своге.
  От 190 до 250 лева е обезщетението за кози, овце и свине, поразени от чума. По 200 лева на декар отпуснаха мин. година за поразената реколта.
  Човешкият живот у нас е на минимална, практически никаква цена.
  до левче е цената от мафията за горните ………
  https://www.facebook.com/statkov.nikolay/posts/1373442356121464?__xts__%5B0%5D=68.ARAbFOLmFavy8OWjNB7XQGjerTDi_3GmD1wXwz7WyeAdw5ufEu3gh0ZCras3JcEGTioWPM1QuFYk3Pi6Oo5e6QAA8c1pbgY-YG3YGlkfDGAVRwlkqTDq56T7zW_JFeU-OqyKV0eys8K6fh_sP1uxRDwXuRlnV1G-gjD35E8Hcwcu398hYTLmyA&__tn__=-R-Rb

 3. Колко герберастки подлоги са коментирали тук

  • ЗА АВТОРА НА ПО ГОРЕ НАПИСАНОТО . ПРЕДЛАГАМ СЛЕДНОТО : САМО ЗА 24 ЧАСА ДА ПОГЛЕДА В РЕАЛНИ УСЛОВИЯ НЯКОЕ ОТ БОЛНИТЕ ДЕЦА ! НИЩО ПОВЕЧЕ . ТОГАВА Е ИНТЕРЕСНО КАКВА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕ.СРАМ МЕ Е ОТ ТАКИВА „ПИСАЧИ“. Ц И Н И З Ъ М !ЗА ТОВА ИМА НАКАЗАНИЕ !ПОМНЕТЕ !

   • къде е причината?, от къде по време се започна?, кой е невинен и кой съди? ……..
    иначе и аз имам множество проблеми, бунтувам се против системата и тя се прави на „ни чула, ни видяла и онемяла“!

   • УВАЖАЕМА АННА, НИКОЙ НЕ ОСПОРВА ПРОБЛЕМА С БОЛНИТЕ ДЕЦА, НО НЕКА БЪДЕМ МАЛКО ПО-РЕАЛИСТИ, КАКТО СЕ ВИЖДА В НАПИСАНОТО ОТ ЕВГЕНИ ПЕТРОВ. ТА НИМА ПАРТИЯТА – СТОЛЕТНИЦА НАПРАВИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ТЕЗИ ДЕЦА? ЗА ВАС Е ВАЖНО СЕГА, ИЛИ НИКОГА ГЕРБ ДА БЪДЕ ИЗКУПИТЕЛНАТА ЖЕРТВА ЗА ВСИЧКИ НЕГАТИВНИ ЯВЛЕНИЯ В ДЪРЖАВАТА. НЕ ТРЯБВА ДА ЗАБРАВЯМЕ ОБАЧЕ, ЧЕ ТОЧНО ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА БСП СА БОЛШИНСТВОТО МИЛИОНЕРИ И ВЪОБЩЕ НЕХАЯТ ЗА НАРОДА СИ НА ЧИЙТО ГРЪБ СТАНАХА ТАКИВА. И АЗ ИСКАМ ПЕНСИЯТА МИ ДА БЪДЕ ПО-ЕВРОПЕЙСКА, НО СЕ ЗАДОВОЛЯВАМ С НАЙ-НИСКАТА, ЗАЩОТО ДРУГАРИТЕ-СОЦИАЛИСТИ И ДЕМАГОЗИ ОПАПАХА НА ДВА ПЪТИ ПЕНСИОННИЯ ФОНД(1044 И 1989) И СЕГА „НИ ЛУК ЯЛИ, НИ ЛУК МИРИСАЛИ“. ТЕ СА ВАШАТА „ОПОРА И ПОДКРЕПА“, ЗА ДА ЯХНАТ ОТНОВО ВЛАСТТА И ПРОБЛЕМА С БОЛНИТЕ И ИНВАЛИДИТЕ ДА СИ ОСТАНЕ СЪЩИЯ, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕШЕН, КАТО С МАГИЧЕСКА ПРЪЧКА.

  • Последната ми грижа на този свят са каквито и да било майки с деца.Не мислите ли,че пенсионерите,които цял живот са работили,заслужават нещо повече от някак си,решила да ражда.А накрая и не възпита това дете.Когато спрат да раждат,ще стане най-добре.Кресливи са не само тези,а всички майки с деца,на които всички са им длъжни за всичко.Паразити ненужни в това общество.Не разбирам само защо всеки се сърди ,когато истината се покаже,а всеки “уж“ я търси само нея.

 4. Никой не може да оправдае Симеонов за наглостта и Борисов за липсата на реакция.

 5. И какво? Полицаите на протеста са повече от ”майките”. Пак разход. От нашите джобове. 20 напористи …. тиииийййт!… правят смешна държавата? Ееее кой го спонсорира?

 6. Как пък никой не направи протест на пенсионерите, който да яхне? Щот тогава ще излезе наяве как са си пенсионирали цялата рода и разни други приближени неправомерно. С тавана, естествено. Ще изгърмят и ТЕЛК-овете… Така е по-удобно. Заради няколко СТОТИН, наистина в нужда, да се тормози цялата държава. Колко хора със здрави деца едвам свързват двата края? Колко родители не могат да гледат децата си заради заболявания? Ай СТИГА вече с тия псевдо БЕДНИ майки!

 7. Какво значение има дали сега ще падне Борисов
  , дали п8рез пролетта или през есента .. дали след предсрочноте ще дойде пак Той , дали БСП дали ДПС … .КОГАТО се налага просто… пада без значение , какво следва после

 8. Какво БСП, бе. Ако правителството падне на власт ще дойде Да, България и Христо Иванов. Няма никаква друга алтернатива в момента.

  • Ще има поне 220 депутата,които ще гласуват да стане ЦАР!

 9. Коментар на една от майките днес:
  ХаресванеПоказване на още реакции
  · Отговор · 6 ч.
  Валентина Милова
  Валентина Милова Tina Hristova Petrou , пак продължавате да говорите за жегите и душичките….Добре е Вие да се разходите по групите, ама не в онези групи на малкото останали панирани мозъци, а в групите на нормалните хора. Народа мрази тези управляващи. Страшно ги мрази! А троловете няма как да спечелиш, а и не е нужно. На нас ни трябват нормални хора, а не панирани мозъци.
  2
  Скрий това
  ХаресванеПоказване на още реакции
  · Отговор · 5 ч.
  Tina Hristova Petrou
  Tina Hristova Petrou И ето как маските паднаха……….. !
  Edit or delete this
  ХаресванеПоказване на още реакции
  · Отговор · 1 мин.

 10. Имате ли представа изобщо от какво се нуждае един инвалид,а да не говорим за дете инвалид!Засрамете се стига сте плюли!Майка съм на 3 деца и се радвам,че са здрави!Но знаете ли от какво се нуждае дете аутуист?Не нали и няма да знаете влезте и прочетете нали сте умници!

  • Първо , никой не плюе !Второ, тези “майки“ не искат да делят отпуснатите средства с аутистите.Трето , в България аутистите работят.Нали си умница , влез и чети , но официални документи.

  • Като си спестявате употребата на запетаи, явно никой няма да разбере щенията Ви. Без запетаи, те се разбират двояко, знаете ли? Съмнявам се.

  • Попгеоргиева вие не разбирате ли или се правите на бита лисица и си мислите , че хората са прости?
   Въпроса с проблемите на тези деца е ясен име се оспорва.ПРОБЛЕМА Е В ИЗПОЛЗВАНЕТО ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ЦЕЛИ ТЕЗИ ДЕЦА, КОЕТО Е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНАЛНО И НЕМОРАЛНО.

 11. Само да спомена, че приишиването на политически обвързаности към нечия демонстрирана кауза, е най-лесният и най-наглият начин хората зад тази кауза да бъдат атакувани.

  Валери Симеонов и баш болните му амбиции
  https://martintarpev.wordpress.com/2018/10/22/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D1%88-%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D1%83-%D0%B0%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D1%86/#more-4640

 12. Нещата ще се решат много просто- спирате да излъчвате мероприятието по телевизиите.Поръчалия протеста за сваляне на правителството разчита на натиск от екрана.Плащат на телевизия да изпрати една камера и злобата се лее в домовете на хората- политика.

 13. Обраха всички лумпени от дясно,а и от ляво да викат в един глас с тях,но този цирк вече сме го гледали.Прекалиха,че то бива ,бива ,ама бивол за курбан,не бива.Политикани.

 14. Ако нямах пари за насъщни нужди на моето болно дете, нямаше да седя 6 месеца неангажиран с нищо, освен развявяне на чер байряк и пряката грижа по детето,която е със съмнително качество на мегдана сред агресивна атмосфера. Щях да намеря начин да работя нещо, каквото и да е, но да донесе повече пари, отколкото би струвало почасовото плащане на гледач поне в перспектива, ако не в началото. Щях да подам иск за издръжка към „абдикиралия“ баща, а не вместо него, да ругая по напълно непознати хора и да ги наричам убийци. Ако не мога да работя нищо, щях да върша някаква полезна дейност – за детето, за мен, за близките, а не да се удовлетворявам емоционално с клетви към другите майки да им се родят и на тях такива деца. Ще чета книги по медицина, или обучителни клипове за медицински сестри, ще се явя на изпити за медицински сестри, мога да работя в дом или почасово и да се грижа и за моето дете. Мога да напиша книга с опита си, за да съм полезен и на други. Мога да гледам детето и на друга майка, докато тя отиде на кино, но още по-добре да отиде на курс за маникюристки или фризьорки /ако няма образование за друго/, че да има някаква професия, а и да може да бъде полезна на други майки с някакви минути на релакс, че да не издивяват от мъка. Щях да организирам взаимопомощ, да потърся, има ли в общността хора завършили психология, право…. Да лепя обяви за доброволци, за дарители, да им направя график, да систематизирам полезна информация… Да помогна с нещо на съседите – младото семейство, което се блъска от тъмно до тъмно и гледа две деца. Те ще ми се отблагодарят, а и да не, пак е добре,нали изстрадалите трябва да дават пример за доброта….

  • Родителите с такива деца са заложници,затворници,не мога да почнат работа ,нямат социален живот ,ако имат живи родители да разчитат на тях добре.Доста е лесно на някой отсрани като гледа -ще работя почасово,ще гледам и друго дете,ще се боря дрън,дрън.Казва го човек , който си няма представа за трудностите и грижите за гледането на инвалид. И нека политиците уважават народа си И не забравят че не по божия воля,а народа ги е избрал

   • Извинявай,ама някой знае ли как пък се гледа възрастен човек,прикован на легло? От старост,не от болест.Има ги много такива.Да са хукнали на протести?!Пари им дадоха,всичките им искания удовлетвориха,сега какво? Звезди ли искат да им свалят?Значи за пенсии нямаше 40 милиона,пък сега се намериха 150 милиона.Възрастните за боклука ли сме?

   • Извинявай,ама някой знае ли как пък се гледа възрастен човек,прикован на легло? От старост,не от болест.Има ги много такива.Да са хукнали на протести?!Пари им дадоха,всичките им искания удовлетвориха,сега какво? Звезди ли искат да им свалят?Значи за пенсии нямаше 40 милиона,пък сега се намериха 150 милиона.Възрастните за боклука ли сме?

   • Само вие имате представакак се гледат болни никой друг досега не е имало болни всичко почва и свършва с вас а кЪде са БАЩИТЕ на децата

  • Благодаря за коментара. Умни идеи. Браво.
   Пожелавам си повече хора със свободно мислене и добри намерения и начинания.
   Нямам деца, но работя със семейства и деца.

 15. Всичко, което поискаха – получиха. Значи, протестът им не е бил за децата, а за БСП, тоест политически. Дойдохме си на думата, всичките им искания са подкукуросани от БСП, които всячески искат правителството да подаде оставка. Е, прекалиха, всички прекалиха!

 16. Вече оставките не вършат работа, нужни са арести и стадиони, защото както е тръгнало, няма да имаме сили да се завлечем до урните. Правителството на ГЕРБ и ОП е бедствие за България..

  Борисов за майките на децата с увреждания : „Да ми се махат от главата !“
  Валери Симеонов за децата с увреждания : „Тея уж болни деца…!“

  Странно как ужким Валери Симеонов водеше “война” срещу Домусчиев, а сега Кире Джапанката го брани с тяло и гел, тъй да се каже?…

  • АЕ У ЛЕВО У ЛЕВО МРЪСНО ЧЕРВЕНОГЪЗО ТРОЛЧЕ ,ЧЕ СИ САКАШ БОЯ ВЕКЕ

 17. Само голям тъпанар може да си помисли, че тези жени могат да имат каквато и да е политическа цел!!!

  • Кога Йоло Денев стана майка без политическа цел?!?!?!

 18. „В един момент разбираш, че си в един друг живот, който няма нищо общо, живеем в свят с много опасности, много напрегнат и в един момент може да си на другия тротоар.“
  Минчо КОРАЛСКИ, бивш социлен министър, в момента инвалид
  „Всички сме колективни жертви на това, че сме смъртни. Никой от нас няма да излезе от този живот, преди да плати цената на страдания, болка и загуби.“
  Д-р Любомир КАНОВ, психиатър
  Г-н Петров, прав сте, но ще бъдете оплют! За съжаление.

  • През 2008 г. минах на другия бряг, както казва г-н Коралски. За първи път. В края на 2017 г. би втория звънец … Слава Богу, че съм все още жив. Не само професионално, но и лично зная КАКВО Е ДА СИ НА ДРУГИЯ БРЯГ!

 19. Крайно време е за контрапротест. Проблемите им се решиха. Значи продължаващият протест е политически. Контрапротест в защита на Правителството на България. Да не позволим на червените бандити отново да ни доводата до катастрофа както през 1997 г.

 20. Браво, г-н Петров! Не трябва да позволяваме на майките костинбродки да хвърлят обществото ни в хаос!

 21. Ама как 200 човека ще налагат диктат над милиони?!Да си налягат парцалите ,че само аз без проблем ще изкарам за час време поне 2000 човека

  • Те нямат никаква ясна цел, защото няма на света сила, която да отмахне страданието им – знаят, че искат невъзможното, защото средствата, които могат да направят живота им поносим, както е в богатите държави, са огромни и няма как да бъде това в България, но се съгласиха БСП да ги яхне и протестът наистина е вече политически. Само че народът за подобни необмислени действия казва :“Волът рие, на главата му пада!“

Коментарите са ограничени.