Румен Радев за Валери Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът изнесе лекция пред студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“ на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“

 

Безконтролната власт ражда цинизъм. С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Така президентът Румен Радев коментира в Пловдив искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Това, което виждам в момента е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов“, допълни държавният глава, цитиран от Дир.бг. По думите на Радев „това не решава проблема – с липсата на контрол и с цинизъм“.

Президентът е в ПУ „Паисий Хилендарски“, където пред студенти изнеся лекция на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“.

Пред младите хора Радев заяви още: „България не само заседна на дъното на Европа, но по ключови показатели се нареждаме до държави от субсахарска Африка и ако търсим работеща формула трябва да си дадем представа защо и как стигнахме до тук“. По думите на държавния глава в институциите трябва да влязат безкористните, а днес имаме проблем точно с това.

„Апелирам към вас студентите: България има нужда от интелигентни млади хора, бъдете свободни“, допълни президентът.

4 Comments

  1. КАК ИМАШ ДЕБЕЛООЧИЕТО ДА ГОВОРИШ ЗА МОРАЛ И ЦЕННОСТИ.ЧОВЕКЪТ КОЙТО ИСКА СЪС ТЕРЕРОР,ПРЕВРАТИ И АТЕНТАТИ ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА.ИЗМАМНИК И МОРАЛНО РАЗЛОЖЕНИ ЛИЧНОСТИ СЪС ДЕСА УЛИЧНИЦАТА.ГОВОРИШ ЗА СВОБОДА,А ТИ НИЩОЖЕСТВО НИ НАЛАГАШ РАДИОМЪЛЧАНИЕ ПОРЪЧКОВА ЦЕНЗУРА….ПРЕСТЪПНИК И ПРЕДАТЕЛ,ИМПИЙЧМЪНТ…..

  2. Неотраничената власт на командващ част от армията ли те направи такъв циник? Ти си световният шампион по надменност.

  3. Цинизмът не е в изказванията. Цинизмът е в действията. По делата ще ги познаете, нали така? Цинизъм е да противопоставиш майките на болни деца с дъщерите и синовете, които гледат болните си и неподвижни майки и бащи, например. Цинизъм е да не харесваш,че социалните грижи за не само една – твоята, група, а за всички нуждаещи, получават възможности за по-добра грижа. Цинизъм е да искаш да се добереш до властта като безсрамно противопоставяш грижите за майки с болни деца на грижите на майки със здрави деца!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.