Румен Радев за Валери Симеонов: Безконтролната власт ражда цинизъм

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът изнесе лекция пред студенти в ПУ „Паисий Хилендарски“ на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“

 

Безконтролната власт ражда цинизъм. С цинизъм не може да има ефективно управление, не можем да мислим за проблемите на хората. Така президентът Румен Радев коментира в Пловдив искането на оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Това, което виждам в момента е, че цялата енергия ще се фокусира върху личността на г-н Валери Симеонов“, допълни държавният глава, цитиран от Дир.бг. По думите на Радев „това не решава проблема – с липсата на контрол и с цинизъм“.

Президентът е в ПУ „Паисий Хилендарски“, където пред студенти изнеся лекция на тема „Ценности, лидерство, образование в демократичното общество“.

Пред младите хора Радев заяви още: „България не само заседна на дъното на Европа, но по ключови показатели се нареждаме до държави от субсахарска Африка и ако търсим работеща формула трябва да си дадем представа защо и как стигнахме до тук“. По думите на държавния глава в институциите трябва да влязат безкористните, а днес имаме проблем точно с това.

„Апелирам към вас студентите: България има нужда от интелигентни млади хора, бъдете свободни“, допълни президентът.

4 Comments

  1. КАК ИМАШ ДЕБЕЛООЧИЕТО ДА ГОВОРИШ ЗА МОРАЛ И ЦЕННОСТИ.ЧОВЕКЪТ КОЙТО ИСКА СЪС ТЕРЕРОР,ПРЕВРАТИ И АТЕНТАТИ ДА СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА.ИЗМАМНИК И МОРАЛНО РАЗЛОЖЕНИ ЛИЧНОСТИ СЪС ДЕСА УЛИЧНИЦАТА.ГОВОРИШ ЗА СВОБОДА,А ТИ НИЩОЖЕСТВО НИ НАЛАГАШ РАДИОМЪЛЧАНИЕ ПОРЪЧКОВА ЦЕНЗУРА….ПРЕСТЪПНИК И ПРЕДАТЕЛ,ИМПИЙЧМЪНТ…..

  2. Неотраничената власт на командващ част от армията ли те направи такъв циник? Ти си световният шампион по надменност.

  3. Цинизмът не е в изказванията. Цинизмът е в действията. По делата ще ги познаете, нали така? Цинизъм е да противопоставиш майките на болни деца с дъщерите и синовете, които гледат болните си и неподвижни майки и бащи, например. Цинизъм е да не харесваш,че социалните грижи за не само една – твоята, група, а за всички нуждаещи, получават възможности за по-добра грижа. Цинизъм е да искаш да се добереш до властта като безсрамно противопоставяш грижите за майки с болни деца на грижите на майки със здрави деца!

  4. И ти ли, любовнико, след Деса ще говориш за морал и ценности???

Коментарите са ограничени.