Валери Симеонов: И да подам оставка, кабинетът няма да падне (допълнена)

Валери Симеонов Снимка: Вевести.бг, архив

Фалшива новина е, че синът ми е направил изявление, каза той

„Не мисля, че от моята оставка зависи стабилността на правителството. Дори и да я подам, коалицията може да продължи“, каза вицепремиерът Валери Симеонов в изявление в Министерски съвет.

В 14:30 ще имаме заседание и ще обсъдим всички неща, които са на дневен ред, допълни вицепремиерът.  „Какво да коментирам искането на оставката от Волен Сидеров. Някой изненадан ли е? До този момент не съм виждал конфликт в коалицията. Винаги има усмивки и почерпки. Нормално е искането на Волен Сидеров. Не съм водил разговор с никого все още. Правителството може да продължи и с оставката ми, но не мога да приема морални оценки от всякакви посоки – отдолу, отгоре, отляво, отдясно. Изразил съм мнението си, казал съм истината“, каза още Симеонов.

„Моля, организираният протест в моя подкрепа да не се състои, благодаря на организаторите – чувствам се достатъчно уверен. Поводът на този кратък брифинг е обявеният контрапротест в защита на моята скромна персона утре в 10.00 пред сградата на МС. След като снощи се запознах с призивите, които са пуснати в различни медии, както и във Фейсбук, искам много да благодаря на организаторите“, заяви още Симеонов и благодари на организациите, които го подкрепят.

Той уточни, че чрез медиите, с оглед на краткото време, се обръща към тях с молба да не провеждат този митинг.

„Чувствам се достатъчно уверен и убеден в това, което върша и не е редно да се опитваме да оказваме каквато и да била форма на натиск на коалиционни партньори или някой друг със средства, които не приемам, а именно средствата на уличния натиск“, заяви още Сименов.

Вицепремиерът посочи, че всичко това е свързано с промяна на движението. „Благодаря им за вниманието, но мисля, че не е необходимо това“, допълни още вицепремиерът.

Фалшива новина е, че синът ми е направил изявление, заяви Симеонов по повод информация в два сайта. Той дори се закани да съди източниците на лъжливите дописки.

3 Comments

  1. Свикнали сме политиците да ни говорят само неща, които галят ухото. Ето едно, не такова изказване, предизвика протести.Голяма част от думите на Симеонов са истина. Защо никой журналист не пита протестиращите майки в какъв размер е помощта, която получават – с решение над 85% повече от 900 лв. т.е- 3-4 пъти повече от масовите пенсионери.Какво излиза, че хора работили 30-40 години и плащали осигуровки получават 200-300 лв. а на майката с болно дете 900 лв. са малко. Пенсионерите нямат душа, нямат нужда от лекар, лекарства, храна, култура и всичко друго. В богата държава за всички има, но в бедна България окрадена и ошушкана до дупка от комунягите и преватизаторите като Корнелия Нинова морала и солидарността да е над всичко. А тези, които докараха България до този хал стоят зад майките с болни деца и подклаждат огъня.

  2. Един свестен държавник има в правителството в посока битка с мутрите и точно затова червените бандити му искат оставата.

Коментарите са ограничени.