Румен Радев готов да подкрепи политическо движение

Румен Радев Снимка: Прессекретариат на президента
Държавният глава допусна възможността за конституционни промени в посока президентска република, ако политическата класа не се справя с проблемите на България

Ще подкрепя всяко политическо движение, което работи за възстановяването на демократическите принципи и модернизацията на България.

Това каза държавният глава Румен Радев в отговор на въпрос на студенти от Пловдивския университет дали смята да направи своя партия, предаде  „Фокус“.

„Партия може да създавате вие, защото вие трябва да решавате вашето бъдеще. Днес то е в ръцете на партиите, за които вие трябва да прецените дали те чуват вашите въпроси“, поясни Румен Радев. Той добави, че вече е отговарял на подобен въпрос на журналисти и затова отново заявява, че ще подкрепи всяко политическо движение, което има своето кредо – суверенитет, справедливост и законност.

Румен Радев бе попитан още дали е дошло времето за президентска република у нас. Той отговори, че дали е дошло времето ще проличи от това дали сегашната политическа класа, в рамките на сегашната конституция, решава проблемите на България. „Ако тя е неспособна, отговорите може да се търсят и в конституционна промяна. Тя може да придобие различни форми, но те ще зависят от гражданите, т.е. от вас“, добави президентът.

Студентите от Пловдивския университет го попитаха и за протестите у нас и исканата оставка по повод скандалното изказване на вицепремиера Валери Симеонов, президентът отговори с думите: „Безконтролната власт ражда цинизма, а с това ние не можем да постигнем нито една от целите в нашето общество. Проблемът е, че цялата тази обществена енергия, която се натрупва, ще се излее върху Валери Симеонов заради изказването му. Но това няма да реши проблемите“.

„Симеонов сътвори скандал от няколко дни, майките протестират от месец, а проблемът стои от години. Той се задълбочава, защото много от политиците у нас станаха нечувствителни към социалните проблеми. Типът политическа институция трябва да води към сериозен обществен контрол и натиск върху управляващите. Това е формулата за справяне с всякакъв цинизъм и подобни изказвания“, каза Румен Радев.

7 Comments

 1. Страшен Злодеец иска да ни зароби и затрие за винаги от лицето на планетата Земя.Този или е ненормален,или е руски от по руския терорист Путин.Българи,нима ще допуснем това изчадие да промива мозъците на децата и внуците ни.Цинизъм граничещ до лудост и пълна шизофрения са действията на настоящия ни *уж* президент.Представяте ли си какво ни очаква,ако този ненормалник заедно със БКП-БСП,ДПС и всички русофилски партии превземат властта със преврат,защото се разбра че по друг начин няма как да ни обсебят и ликвидират,което е и крайната им цел.Сънародници,сестри и братя-длъжни сме да опазим младото поколение от тези сатанински изверги,като Радев,Нинова,Доган,Сидеров и Костов както и & престъпни комунистически твари от бившата номенклатура….

 2. Как ще го подкрепи?Той не е партия….освен с пари и евентуално с подкрепа на
  част от БСП. ЗАМИСЪЛА Е ЗЛОВЕЩ.

 3. Език мой, враг мой! Сам падна в собствения си капан.ДА!Безконтролната власт на БКП,БСП,ДПС роди и ражда ескалиращ цинизъм и гавра с хората, като ги разделя,противопоставя,отклоня вниманието им с евтини зрелища и инсценировки, за да не им поискат сметка за националното им предателство.

 4. Нещастник! И той по стъпките на дс-то Гоце!Грандоманията го тресе отвсякъде!…Боже,пази България от изчадията като този,нинова и ред други от тяхната орда!

 5. Този едва ли, лабораториите на Решетников и подобни ще изнамерят друг подходящ профил за президентска република. А колко му е да заблудят пак избирателите, нали в това се упражняват навсякъде, но в България задължително ще трябва да е нова птица.

 6. Путин номер 2
  Тодор Живков ще ни се струва котенце, ако тоя властолюбив селянин стане президент в президентска република.
  Хора Бъдете.

  • Ако беше мъжкаря Плев.,президентската държава щеше на фъцне.

Коментарите са ограничени.