Героите от „Дяволът носи Прада“ се завръщат в „Когато животът те хване натясно“

Любимите на милиони жени, а и немалко мъже по света герои от хитовия роман „Дяволът носи Прада“ отново ще бъдат близо до читателите с нови трудни за решаване казуси, но и с безброй забавни ситуации.

Новата книга на Лорън Уайзбъргър „Когато животът те хване натясно“ излиза и на български на 8 ноември благодарение на издателство Intense. Романът обаче е напълно самостоятелен и ще носи същата наслада дори на тези, които не са чели предишните книги.

В Гринуич, Кънектикът, моравите и жените са съвършено поддържани, коктейлите с водка „Титос” и сода са свръхсилни и всеки има нещо да каже за новия съсед знаменитост. Там се озовава Емили Чарлтън, която е имидж консултант на звезди, но в Холивуд не ѝ потръгва. След загуба на пореден клиент тя се утешава при приятелката си Мириам – бивша успешна адвокатка, която сега е майка на пълен работен ден и живее в предградията. Мириам запознава отчаяната си приятелка с Каролина Хартуел – великолепно изглеждащ бивш супермодел, съпруга на сенатор. Каролина е несправедливо арестувана и таблоидите се нахвърлят върху нея. Така намесата на Емили става наложителна. Появява се и Миранда Пристли, а това винаги вещае проблеми. Изходът от заплетената ситуация е представен с много чувство за хумор и доза ирония от великолепната Лорън Уайзбъргър.

„Когато животът те хване натясно“ е зрял чиклит. Срещаме героите от „Дяволът носи Прада“ вече поулегнали, някои от тях с деца, преместили се в предградията, оставили бляскавия външен вид да отстъпи пред семейните ценности. Една такава трансформация не може да дойде плавно, „като на филм“, а с цената на болезнени осъзнавания и вътрешни конфликти. Героите се сблъскват с изневери, проблеми в работата, предателства от неочаквани места и още куп проблеми. Те обаче нямат шанс, когато три приятелки обединят силите си и се борят рамо до рамо, както за собственото си оцеляване, така и за щастието на другата.

Лорън Уайзбъргър е родена на 28 март 1977 г. в Скрантън (щата Пенсилвания, САЩ) – провинциален град (както тя самата го нарича) с население 77 хил. души. Тя обаче е космополит по душа и след като завършва английски език в университета Корнуел, се връща в родното си място с единствената цел да спести пари, за да направи околосветско пътешествие. Постига целта си и се отправя на щуро пътуване – само с една раница на гърба обикаля цяла Европа, Израел, Египет, Йордания, Тайланд, Индия, Непал и Хонг Конг. След завръщането си в САЩ започва работа като асистент на главната редакторка на списание Vogue – Анна Уинтър. Вдъхновена от преживяванията си и уроците, които получава там, тя написва „Дяволът носи Прада“ (2003) – бестселър, задържал се начело в класацията на The New York Times в продължение на цяла година.

„Когато животът те хване натясно“ излиза по книжарниците в САЩ на 5 юни 2018 и веднага грабва вниманието на критиците и широката публика. Cosmopolitan пише за книгата: „Емили от „Дяволът носи Прада“ получава заслужено продължение“.

Според Library Journal „Уайзбъргър се завръща с пореден изключителен роман, съпътстващ Прада. С глави, разказани последователно от трите главни героини, и с грабващи заглавия, той ще разплаче от смях читателите с историите за живота в предградията. Това е най-желаната книга за летния сезон“. Като „пикантна и вкусна“ я определят от Kirkus Reviews, а медийната компания PopSugar пише за романа: „С бързо темпо, забавна и клюкарска, „Когато животът те хване натясно“ е задължителен аксесоар за плажната ви чанта“.

Броени дни преди книгата да излезе в книжарниците в България сайтът „Аз чета“ публикува ревю за нея, което завършва така: „Гарантирам, че „Когато животът те хване натясно“ ще ви хване в подходящ момент и ще прекарате приятни часове в компанията ѝ. Независимо дали обичайно залагате на такъв тип истории, или не, знайте, че никой не печели от книжбия снобизъм и да се разтоварите с леко
четиво е проява на уважение към вас самите ;)“

Публикацията е част от кампанията на Вевести.бг „Нещо за четене срещу неграмотността“.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.