Пламен Христов: Свалят имунитети на ВОЛЯ след искането ни за оставка на Симеонов и Каракачанов

Пламен Христов Кадър: btvnovinite.bg

Партия ВОЛЯ показа, че не е удобният партньор на когото и да било, каза в предаването „Лице в лице” народният представител от партията на Веселин Марешки – Пламен Христов.

Христов е сред тримата депутати от ВОЛЯ, заедно с Веселин Марешки и Кръстина Таскова, на които днес главният прокурор Сотир Цацаров поиска снемане на имунитета, заради събрани доказателства, че тримата са изнудвали собственици на аптеки.

„Странно е, че това е в момента, в който ние поискахме оставките на двамата вицепремиери и заявихме твърдата си позиция, че ако не ги получим, ще пристъпим към различни мерки, дори и нерегистриране в Народното събрание”, коментира Христов.

По думите му досъдебното производство срещу депутатите от ВОЛЯ е спирано два пъти, за последно през февруари тази година. От тогава до сега имало затишие и имунитетите им не са били искани.

От ВОЛЯ обаче остават непреклонни и продължават да настояват за оставката на партньорите в управлението Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

„До края на седмицата ние ще им даде шанс те сами да измият очите си и да подадат оставките”, предупреди Христов.

Той настоя, че нито един народен представител от ВОЛЯ не може да бъде уличен в престъпна дейност, защото такава няма и добави, че обвиненията срещу него, Марешки и Таскова са несъстоятелни, защото те, бидейки ръководни лица на голяма компания, не биха имали необходимостта да изнудват дребните собственици на аптеки.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.