Тома Биков: Ако субсидиите на партиите се премахнат, те ще изпаднат в зависимости

Тома Биков. Снимка: Вевести.бг

Тези, които казват, че субсидиите трябва да се премахнат, ще обслужват интереси на едрия капитал, коментира народният представител

Ако субсидиите на партиите се премахнат, те ще изпаднат в зависимости. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков, Агенция „Фокус“.

„Многократно сме казвали, че партиите имат нужда от субсидии и ще допълня, че не е въпросът дали да има, или да няма субсидии за партиите. Ако няма субсидии – партиите ще изпаднат в зависимост. Големият въпрос е как се изразходват субсидиите, защото те се дават за партийна дейност. И всеки може да провери ГЕРБ колко регионални семинари прави на регионалните структури, на Младежи ГЕРБ, на Жени ГЕРБ, на Старейшини ГЕРБ и т.н. За да се види седмица по седмица как се разходва тази субсидия и да питате и другите партии за какво дават субсидиите си“, коментира още Биков.

Той посочи, чe тези партии, които искат да не изпадат в зависимости, трябва да получават субсидии. „А тези, които казват, че субсидиите трябва да се премахнат, ще обслужват интереси на едрия капитал. Tрябва да има много по-сериозен контрол и тези пари да се изразходват само за политическа дейност. Иначе да казваме на хората, че като раздадем тези субсидии на някого, ще се решат всички проблеми – мисля, че никой няма да спечели от това“, каза още народният представител.

1 Коментар

  1. А сега не е ли така?Нима няма зависимости сега?

Коментарите са ограничени.