Румен Радев и Десислава заминават за Париж

Румен Радев и Десислава Снимка: Прессекретариат на президента

Президентът ще участва в Парижкия форум за мир и в церемонията по отбелязване на 100 години от края на Първата световна война

Държавният глава Румен Радев ще бъде на посещение във Френската република по покана на президента Еманюел Макрон на 10 и 11 ноември за участие в Парижкия форум за мир и отбелязването на 100 години от края на Първата световна война.

В мащабната възпоменателна церемония в Париж на 11 ноември ще участват ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от над 80 държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.

В рамките на участието си в Парижкия форум за мир – инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряване на управлението, президентът Румен Радев ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии да бъдат фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване.

Държавните и правителствени ръководители ще разгледат изложбата “Picasso Bleu et Rose” в Музей д’Орсе в Париж и ще бъдат приети в Елисейския дворец от президента на Френската република Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон. В рамките на посещението си в Париж държавният глава Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

3 Comments

  1. „Шок и ужас за цяла България“ щеше да бъде, око Б.Б.се появи там и започне да се прегръща с присъстващите…

  2. Два дни ще спим спокойно! Представяте ли си Радев да отиде в Париж сам….Това щеше да е шок и ужас за цяла България…

    • „Шок и ужас за цяла България“ щеше да бъде, око Б.Б.се появи там и започне да се прегръща с присъстващите…

Коментарите са ограничени.