Издадена е заповед за задържането на Никола Груевски

Бившият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски

По нареждане на Наказателния съд в Скопие Министерството на вътрешните работи издаде заповед за арест на бившия премиер Никола Груевски, съобщава електронното издание на македонския „Фокус“.

След получаване на заповедта от МВР на Македония са започнали привеждането й в действие, подчертават от редакцията.

Бившият министър-председател на Македония не се яви за изпълнение на присъдата по делото „Танк“, крайният срок за което изтичаше в понеделник, 12 ноември. По-рано през деня затворът „Скопие“ изпрати уведомление до Основния съд в столицата на югозападната ни съседка, че осъденият не се е предал доброволно за изтърпяване на наказанието.

След неуспешните опити на Наказателния съвет да връчи решението на Грувски, с което отхвърля жалбата му за отлагане на изтърпяване на наказанието, органът разпореди задържането му. Уточнено бе, че може да бъде издадена национална или международна заповед за задържането му.

Никола Груевски „изчезна“ миналия четвъртък. Той не е открит на адреса си по лична карта, нито на работното място – в парламента в Скопие.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.