И днес протести на много места в страната

И днес на много места в страната се състояха протести срещу високите цени на горивата и поскъпването на живота.

В Перник недоволни от поскъпването на горивата и автомобилните застраховки, преградиха с живи вериги автомагистралите „Люлин“ и „Струма“ в района на пътен възел „Даскалово“.

Полицията и жандармерията не можаха да попречат на стотиците протестиращи. В резултат на блокадата се извиха огромни опашки от автомобили.

Протестът на Национално движение „Възраждане” в столицата започна в 16.30 часа. Час по-късно пред сградата на Министерския съвет стартира и 22-я пореден протест на майките на деца с увреждания.

Двата протеста се обединиха и шествието тръгна към централата на НФСБ. Полицейското присъствие в центъра на София е засилено, но няма ескалация на напрежението.

Заради протеста временно бе променен маршрутът на тролейбусите по линия 9. Вместо по ул. „Георги С. Раковски“ тролеите бяха пренасочени по бул. „Васил Левски“.

Малко преди 20 ч. участниците в протеста се разотидоха, но обещаха да се съберат отново утре, отново в 17:30 ч.

Сблъсък между протестиращи възникна на шествието срещу високите цени на горивата във Варна. Младежи си нанесоха удари пред сградата на Общината при неизяснени обстоятелства. Сблъсъкът не попречи на над 300 души да продължат протеста към Катедралата на града и да блокират движението за Аспаруховия мост. Задръстванията в целия град продължават, на места движението се контролира от регулировчици.

Преди това протестиращите се събраха пред Община Варна и блокираха бул. „Мария Луиза” със скандирания „Оставка” и „Мафия”. Шествието продължи към Катедралата в града, протестирайки срещу високите цени на горивата и с искане за оставката на Валери Симеонов. Движението на площад „Св. Св Кирил и Методий” бе затворено.

Десетки старозагорци излязоха на улицата и тази вечер срещу високите цени на горивата и ниския стандарт на живот. С автопоход по улиците на града под надслов: „Държавата – това сме ние!” те поискаха оставката на правителството.

Трети пореден протест срещу високите цени на горивата се проведе в Пазарджик. Този път протестиращите решиха да се присъединят към организираното в Пловдив автошествие, което премина под мотото „Съединението прави силата”.

Днес, вероятно в следствие на протестите горивата в Пазарджик поевтиняха с 20 стотинки.