Има ли Бенчо /БСП/ пръст в протестите или за историята на една снимка

Снимка от "Дарик"

За илюстрация на коментар във Вевести.бг  „Протестите или важното е да се усеща като минус 5…“ използвахме популярна снимка от Интернет, публикувана и в „Дарик“ на водачи на протеста срещу цените не горивата в Бургас.

Снимката е показателна заради луксозния джип Мерцедес G-класа, чийто собственик едва ли е социално слаб, или не може да си плати бензина, за да протестира.

В коментар във Фейсбук под публикацията читатели сигнализираха, че колата на снимката е на управителя на общия бизнес между Бенчо Бенчев и Очите.

Проверката показа, че въпросният управител се казва Мартин Пенчев, а фирмата, която управлява е Хит Рент-а-кар ЕООД.

Два източника от Бургас потвърдиха, че се говори за връзка на фирмата с изгонения неотдавна от БСП дългогодишен общински съветник в Бургас Бенчо Бенчев.

Той беше обвинен в укривателство на издирвания Митьо Очите и е разследван за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

За пряка юридическа връзка между Бенчо Бенчев и фирмата Хит рент-а-кар обаче няма документи, тъй като проверка в Търговския регистър показа, че едноличен собственик на капитала е Господин Велев Русев.

Той е бивш общински съветник от Карнобат от квотата на БСП, откъдето е и Бенчо Бенчев и също се занимава със земеделие.

Можем само да гадаем какви са мотивите за активно участие на заможни хора със скъпи джипове в протест срещу високи цени. Които все се оказват близки до БСП. Както и за коли с руска регистрация.