Има ли Бенчо /БСП/ пръст в протестите или за историята на една снимка

Снимка от "Дарик"

За илюстрация на коментар във Вевести.бг  „Протестите или важното е да се усеща като минус 5…“ използвахме популярна снимка от Интернет, публикувана и в „Дарик“ на водачи на протеста срещу цените не горивата в Бургас.

Снимката е показателна заради луксозния джип Мерцедес G-класа, чийто собственик едва ли е социално слаб, или не може да си плати бензина, за да протестира.

В коментар във Фейсбук под публикацията читатели сигнализираха, че колата на снимката е на управителя на общия бизнес между Бенчо Бенчев и Очите.

Проверката показа, че въпросният управител се казва Мартин Пенчев, а фирмата, която управлява е Хит Рент-а-кар ЕООД.

Два източника от Бургас потвърдиха, че се говори за връзка на фирмата с изгонения неотдавна от БСП дългогодишен общински съветник в Бургас Бенчо Бенчев.

Той беше обвинен в укривателство на издирвания Митьо Очите и е разследван за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари.

За пряка юридическа връзка между Бенчо Бенчев и фирмата Хит рент-а-кар обаче няма документи, тъй като проверка в Търговския регистър показа, че едноличен собственик на капитала е Господин Велев Русев.

Той е бивш общински съветник от Карнобат от квотата на БСП, откъдето е и Бенчо Бенчев и също се занимава със земеделие.

Можем само да гадаем какви са мотивите за активно участие на заможни хора със скъпи джипове в протест срещу високи цени. Които все се оказват близки до БСП. Както и за коли с руска регистрация.

11 Comments

 1. Тези охранени свине майки носят яко на онождане, идеални са за разплод на малки, грозни и лакоми свинчета, които свирепо да превъщат България в още по омазана и смрадлива кочина.

 2. Отново провокации,а този филм го гледахме вече.Може ли отново и отново със стари приоми да ни манипулират,та ние,българите сме интелигентен народ и знаем приказката за лъжливото овчарче.

 3. Мутрите останаха без работа, нормално е да протестират. И те са хора.

 4. Еее…стига вече конспиративни теории!Истината е,че .не се издържа вече!Превърнаха България в просешка държава,превърнаха ни в РАБОТЕЩИ БЕДНИ!Винаги ще има опити да се използват протестите,но истината е,че ни писна!Ако не са имигрантите,да издържат близките си ,мизерията ще е още по-тотална!

 5. Фалшива новина! Тази снимка е стара от 27 октомври и няма общо с тези протест! А опорката на слугите на ГЕРБ, че Русия стои зад протестите е малоумна, защото, както винаги и сега ГЕРБ и Борисов обслужват руските интереси и са в един отбор с Валентин Златев,

 6. Протести а има руски коли танкове!!!Руссияните ли протестират или българи и то добре охранени както се вижда на снимката!!!Ако тези дебелите са от „“геноцида““на Нинова то това не е никакъв протест а жажда за власт и богатство!!!

 7. И Радев подкрепя тези бедни протестиращи?!?

 8. Едно искам да знам-къде са службите? Спят ли или и те са в кюпа.Протеестиращи майки на деца-без деца, бедни хора, които са в геноцид и са на ръба на оцеляването, а карат луксозните прасета. Какво става и какви са тези руски регистрации по протестите???!!!

  • Ами Ти вярваш ли че този е еманация на протеста това е герберски фейк

   • Дали е истина , това е администратор на групата – Шофьори Бургас- във Фейсбук.Виж и после коментирай .

  • И защо службите да разпръскат граждански Протест Нали всеки има право да протестира. Работа на Службите не е да ловят протестиращи А да ловят корумпета в това чисо ло и герберски

Коментарите са ограничени.