Позиция на седмицата: Атанас Атанасов за скоростта по магистралите и Лукойл

В началото на управлението на Борисов в далечната 2009-2010 година с изменение на законодателството на закона за движение по пътищата беше вдигната максималната скорост на движение по българските магистрали на 140 км/ч.

Виждате какво е състоянието на магистралите, те са като юфка, но 140 км/ч, защото това вдига разхода на гориво и пак парите отиват в касата на „Лукойл“.

Пак по същото време бяха направени изменения в закона и се въведе задължение всички превозни средства да се движат с включени светлини, за безопасност, да това е хубаво, само че това също увеличава разхода на гориво.“

На брифинг на „Да, България“, 13 ноември 2018 година

3 Comments

  1. „Генералчето“ съвсем се оплете,че то и структурата на ДСБ отива в забрава.Какъвто ръководителя й ,такава е и партията.Жалко!

  2. Тъпанар, не знаеш ли, че в цивилизована Европа преди много,много десетилетия се шофира с включени светлини денонощно, а по въпроса за 140 км никой не те задължава да караш с такава скорост.Евтин, евтин популизъм.
    Жалко,защото такива индивиди сринаха надеждите на милиони хора за истинска Християн демократическа десница.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.