Каракачанов: Бащата на Груевски е български гражданин

Красимир Каракачанов Снимка: Архив

Министърът на отбраната обясни как е станало бягството му

Никола Груевски със сигурност не е искал българско гражданство, макар че интересният момент е, че баща му е български гражданин. Това каза министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред Нова тв.

„Груевски не е търсил българско гражданство. Факт е това, което казват в медиите, предполага се – не се предполага. Мога да ви дам информация от мои сигурни източници в Скопие, че Груевски е преминал сухопътната граница на Македония със Сърбия и цялото му преминаване през Сърбия до Унгария, където е минал сръбско-унгарската граница, е със съдействието на сръбските власти. В крайна сметка осем години провеждаше просръбска политика, антибългарска политика, политика на противопоставяне на ЕС и НАТО, така че е съвсем логично. Те прибраха своя човек и му осигуриха коридор да се измъкне от правосъдието“, допълни Каракачанов.

„Конфликтът в семейството е на тази основа – бащата е българин, синът Груевски – античен македонец. Това е раздвоението на личността в част от хората в македонския политически елит, които не желаят да си прочетат историята и търсят да напишат нещо велико и героично, почвайки от Александър Македонски и търсейки някаква антична легитимност в своята история. Цялата история на Македония е българска. Баща му е български гражданин, Груевски не е“, каза още министърът.

Припомняме, че бившият македонски премиер Никола Груевски бе осъден в страната си на 2 години затвор, за злоупотреба със служебно положение. Става въпрос, че по време на последния си мандат той е закупил служебен автомобил за над 600 хил. евро.

Срещу Груевски има повдигнати и други обвинения.

2 Comments

  1. Кой купи повече или по-точно си присвои с приватизацшята -Корнелия лъжата ли „другарю““аз съ“.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.