Д-р Красимира Иванова, сестра на Борисов: Не си позволявам да се бъркам в работата на брат ми

Д-р Красимира Иванова. Кадър от НОВА

„Въпреки, че съм по-голямата, вече 20 години съм в сянката на моя брат.  Иска ми се моите пациенти да ме помнят като д-р Иванова, която е била до тях в добро и зло.

Наистина много се постарахме със съдействието на Столичната община за болницата. За първи път след този генерален ремонт може да кажем, че нямаме нужда от нищо. Работим леко и с удоволствие”.

Това заяви сестрата на премиера Бойко Борисов д-р Красимира Иванова в рубриката „Говори с Ива“ по НОВА.

Тя сподели още, че мечтае да има повече млади лекари. Според нея това е така, защото професията е много рискова, отговорна и нископлатена.

„Не си позволявам да се бъркам в работата на брат ми. Имаме едно негласно споразумение, че в редките моменти, в които успяваме да се видим, си говорим по други теми. ”, сподели още сестрата на Бойко Борисов.

„Бяхме щастливо семейство. Не сме живели охолно, но имахме всичко, което ни е необходимо. За толкова много години не сме се карали нито един път”, допълни тя.

Според нея участието в политиката променя личния живот.

„Доста често се случва хора да се опитват да се свържат чрез мен с брат ми. Имало е дори и лични любовни писма, адресирани до него”, разказа д-р Иванова.

Сестрата на премиера сподели и за един от трудните моменти в живота й, а именно операция, която е претърпяла.

„Разболях се. Първият човек, на който се обадих, беше на брат ми. Имах внезапно оплакване. Дясната част на тялото ми се парализира. Трябваше бързо да ме оперират. Брат ми беше много заинтересован и ме попита дали е необходимо лечение в чужбина.”,  разказа д-р Иванова. Тя сподели още, че успяват да се видят по веднъж на 3-4 месеца. Според нея Борисов трябва да отделя повече време за себе си и за почивка, но не му се меси в решенията.

„Мисля, че най-големият му успех е това, което постигна във външната политика на България. Смятам, че имаме доста по-голям авторитет навън. Разбира се има още какво да се желае. По природата, брат ми е много добър човек, вярва в приятелството. Може би в дадени ситуации се предоверява”, смята сестрата на Борисов. Тя сподели още, че в началото е приемала лично нападките към брат й, но с годините е свикнала.