Георги Харизанов: Валери Симеонов водеше битки в полза на икономиката и обществото

Георги Харизанов

Битките, които Валери Симеонов водеше като вицепремиер, бяха в полза на обществото и на икономиката на страната. Това каза в интервю за седмичното обзорно предаване „Метроном“ по Радио „Фокус“, политическият анализатор Георги Харизанов.

Той добави, че след оставката се очаква да бъде изключително активен народен представител.

„Като вицепремиер имаше няколко важни битки, едната е за спазване на закона за шумът и реда по нощните заведения и в сектор туризъм. Може би привлече най-много обществено внимание, но според мен далеч не беше най важна. Валери Симеонов внесе промени в закона за хазарта, довели до леко ограничаване на истерията с лотариите, които се наблюдаваха. Валери Симеонов е бил инициатор на облекчаването на режима на чужди граждани да получават работни визи. Равносметката е по-скоро положителна. Много съжалявам, че на фона на смислени действия, но не до там премислени изявления, доведоха да тази постъпка“, поясни той.

Георги Харизанов каза още, че нестандартното поведение на Валери Симеонова го представя в добра светлина. Според анализатора трябва да има и такива политици, които се противопоставят на конюнктурата. По думите му ще е лъжа, ако се каже, че обстановката в страна не е критична, но това е нормално предвид отслабеното правителство.