Груевски във Фейсбук: Продължавам борбата за македонската кауза

Снимка от туитър акаунта на Никола Груевски.

Бившият македонски премиер Никола Груевски обяви на своята страница във „Фейсбук“, че Унгария му е предоставила политическо убежище.

Това, по неговите думи, се е случило, защото е жертва на политическо преследване в Македония и също така, защото е получил информация, че в затвора ще бъде ликвидиран.

В изявлението си Груевски посочва още, че съдът и прокуратурата са се превърнали в инструмент за политически натиск и разправа над инакомислещите, пише Фокус.

„Аз реших да се противопоставя на всичко това и с моите действия да изпратя този въпрос на по-високо ниво. Някой може да ме иска, или да не ме иска, да се съгласява, или да не се съгласява с мен, да смята, че водя добри или лоши политики, но не може да отрече, или да си затвори очите пред онова, което се случва в Македония в този период и което ще опиша“, пише бившият македонски премиер.

Той казва още, че е решил да не изпълнява желанието на СДСМ (Социалдемократическия съюз на Македония) да седи в затвора, докато те „разпродават държавата“.

Груевски пише, че продължава борбата за македонската кауза.

„Аз не избягах от правосъдието, а, използвайки други методи, регулирани от международното право, продължавам да търся справедливост за мен и всички други жертви на политическо преследване в Македония“, обяснява още Груевски.
Почетният председател на ВМРО-ДПМНЕ посочва също, че Македония трябва да стане членка на НАТО и Европейския съюз, но „не трябва да позволява под прикритието на тази цел, настоящата недемократична власт да се разправя с политически опоненти и да им организира съдебни дела и хвърляне в затвора, за да може безпрепятствено да извършва престъпления, корупция и разпродажба на държавните и националните интереси“.