Искрен Веселинов: Ще има вицепремиер от НФСБ, оставката на Каракачанов не е актуална

Искрен Веселинов. Кадър от бТВ
Гледаме на протестите като на реални проблеми, които се извеждат от хората и които ние като политици трябва да решаваме, заяви депутатът от ВМРО

Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов, но тя към момента не е актуална.

Това каза в предаването „Лице в лице” по бТВ зам.-председателят на ВМРО и депутат от „Обединените патриоти” Искрен Веселинов, който е участвал в заседанието.

„С това започна съвещанието – господин Сидеров обясни своето виждане, че това за него е ход да се запази лидерът на ВМРО от атаките, които често са необосновани, като опитът да се залепи прокурорското разследване в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към ВМРО конкретно. Той казва по-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е атакуван.

Той каза, че най-голямото постижение на обединените патриоти е, че за първи път са в управлението и дават конструктивни решения на ред проблеми.

„Тихо и системно нашите министри и представители в Изпълнителната власт работят и то доста ефективно.

Редно е да започнем да излизаме с общи инициативи като това за старите автомобили и това ще повиши повече имиджа на патриотичните формации, отколкото изтеглянето на патриотичните представители от Изпълнителната власт“.

Ще има вицепремиер на мястото на Валери Симеонов и редно НФСБ да направят такова предложение, което да покаже тяхната съпричастност към управлението, заяви той: „Ние смятаме, че е редно, както е подписано в нашето споразумение, всяка от партиите да е представена в правителството“.

Според него Симеонов ще се върне в парламента като депутат.

„Мисля, че Валери Симеонов ще се върне в парламента, тъй като в края на краищата е получил този мандат от гражданите, няма нищо чудно, това е практика и той ще бъде един от депутатите, които ще имат своя принос за повишаването качеството на работата на парламента.

„Може би основното от днешното заседание е, че тонът доста се промени. Фактът, че се говори лице в лице е доста окуражаващ, тъй като голяма част от недоразуменията и от недоизказаните неща се доизказаха“, добави Веселинов.

„Гледаме на протестите като на реални проблеми, които се извеждат от хората и които ние като политици трябва да решаваме. Няма измислени проблеми, друг е въпросът дали чрез протестите те ще се решат, или напротив. Ние смятаме, че трябва да бъде чут гласът на протестиращите хора и че тези искания, които са справедливи и основани, трябва да намерят своето нормално решение чрез политическите средства“, обясни депутатът от ВМРО.