Юлиан Попов: Наистина ли протестите са национални, масови и обхванали цялата страна?

Юлиан Попов
Юлиан Попов. Снимка от Фейсбук

Удивително е, че медии с национално покритие и издания с уж прилична репутация представят протестите като национални протести, масово движение, обхванали цялата страна и с други подобни квалификации.

Достатъчно е да минеш през една-две групи “протестиращи”, за да разбереш за какво става дума. Всеки що-годе опитен репортер ще забележи раздадените еднакви знамена, еднакви плакати, еднакви празни и чудещи се лица, хора, които на въпроса “за какво протестирате” отговарят “ами срещу системата” или пък се гънат в пълно неведение за това в какво участват.

Не мога да разбера каква е тази журналистика, която не съумява да направи и един репортаж, който да покаже абсурда на тези улични телодвижения, дърпани и съшити с бели конци и джобни пари. Един проницателен политик беше заявил преди време “Балканите са най-евтиният път да бъде дестабилизирана Европа”. Надали тези зле, но координирано и на тъмно, организирани сбирки по кръстовищата на страна ще дестабилизират каквото и да било. Но опитът да извършат точно това е безобразно очевиден.

Надали в цялата тази история някой особено го е грижа за България и какво хубаво или лошо ще и се случи. Но всеки, който иска да не се срамува пред децата си да се нарече журналист, би било добре да се поразрови в тинята на така наречените протести и да разкаже какво е видял, независимо дали някой го е инструктирал или не какво да говори или мисли.

Що се отнася до партиите, които искат да се борят сериозно за власт, те трябва да си дадат сметка, че “протестите” и медийното им преекспониране отнема от техния електорат, от дясно и ляво, и свива пространството на реалната критика, недоволство и дори гняв.

От Фейсбук-профила на автора

8 Comments

  1. Кратък и обективен.За съжаление това не променя ,,творчеството“ на платените и служебно задължените журналисти.

  2. За съжаление съм блокиран от Fasebook за 1 месец по политически причини.Споделях публикации в групата „Да спрем червената чума“…Тъй като нямаше мои коментари те откриха ,че преди повече от ДВЕ години съм употребил думата „педераст“ по адрес на човек който открито плюеше по Вежди Рашидов…Едва сега другарите откриха моя „тежък грях“…и естествено ме елиминираха… Слава на БКП и КПСС…

  3. Не разбрах, защо всички национални медии ги кръстиха многолюдни протисти. От техните репортажи стана ясно, че в блокада на магистрала участват 5-6 автомобила. Групички от по 20-30 човека маршируват на Орлов мост. Кой им диктува на тези медии?

  4. Поздравления! Има журналисти, които са достойни и държат на истината. За жалост в т.нар. национални телевизии – БТВ и Нова такива няма!

  5. Браво на коментара, за първи път от толкова години се вижда че България се движи напред, а някакви субекти се мъчат да я спрат

  6. БРАВО! ВЯРНО КАЗАНО И СОЧИ РЕШЕНИЕ, С КОЕТО СЪМ НАПЪЛНО СЪГЛАСНА! ТАКА НЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ! ВИЛНЕЕЩИ И ПРЕЧЕЩИ НА РАБОТЕЩИТЕ, КОИТО СЪЗДАВАТ БЛАГА ЗА ВСИЧКИ!

  7. ДеСе-ти ноември плаче за 10-ти ноември…Трябва да се приеме закон за Лустрация…или Закон за Защито на Държавата, като този приет от 21 Обикновено Народно събрание през далечната 1924 г. На основание на ЗЗД се забранява съществуването на всички видове организации, групи, сдружения и други, които използват нелегални структури и революционни методи за постигане на своите цели. През април 1924 година, въз основа на закона, Върховният касационен съд обявява за разтурени БКП, Партията на труда, Комунистическия младежки съюз, Общия работнически синдикален съюз и кооперация „Освобождение“, като имотите им се отнемат в полза на държавата

  8. Така е!!! Нима не е ясно,че комунизма ни пречи да станем по богати!

Коментарите са ограничени.