ГЕРБ поздрави студентите за 8 декември

Народното събрание Снимка: БНТ

Най-голямото предизвикателство е осигуряването на кадри за пазара на труда и в него са съсредоточени усилията на ГЕРБ. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Радостин Танев в декларация от името на група по повод 8 декември, предаде Агенция „Фокус“.

„Позволете ми да поздравя студентите с празника 8 декември. Този ден се чества официално още от 1916 г.“, каза Танев. По думите му младите хора в университетите празнуват академичния дух, свободата на идеите и неотменимата промяна на времето.

„Това е ден, в който си заслужава да помним, че интелигенцията на нацията, събрана в студентските аудитории е тази, която принадлежи на бъдещето“, каза Танев.

Той напомни за предизвикателствата пред новите поколения и отговорността на всеки народен представител.

„Това, което предаваме като опит, което създаваме като закони, което споделяме като послания тук, създава бъдещето на нацията и държавата ни. Поколението, което сега е в университетите иска повече, но и може повече. По-бързо иска да направи следващата стъпка. То няма търпение, но има ясни цели“, допълни Танев.

Народният представител заяви, че сегашните студенти имат по-висока чувствителност към моралните проблеми. „Това поколение може да смени работата си повече от пет пъти в живота си, ще е готово на бързи революции и цялото му ежедневие ще е обвързано с развитието на индустрията“, каза още Танев. По думите му това означава, че всяка една част на обществения живот и пазара на труда ,трябва да се променя достатъчно бързо, че да може да приеме новото поколение без трусове.