ГЕРБ поздрави студентите за 8 декември

Народното събрание Снимка: БНТ

Най-голямото предизвикателство е осигуряването на кадри за пазара на труда и в него са съсредоточени усилията на ГЕРБ. Това каза народният представител от ПГ на ГЕРБ Радостин Танев в декларация от името на група по повод 8 декември, предаде Агенция „Фокус“.

„Позволете ми да поздравя студентите с празника 8 декември. Този ден се чества официално още от 1916 г.“, каза Танев. По думите му младите хора в университетите празнуват академичния дух, свободата на идеите и неотменимата промяна на времето.

„Това е ден, в който си заслужава да помним, че интелигенцията на нацията, събрана в студентските аудитории е тази, която принадлежи на бъдещето“, каза Танев.

Той напомни за предизвикателствата пред новите поколения и отговорността на всеки народен представител.

„Това, което предаваме като опит, което създаваме като закони, което споделяме като послания тук, създава бъдещето на нацията и държавата ни. Поколението, което сега е в университетите иска повече, но и може повече. По-бързо иска да направи следващата стъпка. То няма търпение, но има ясни цели“, допълни Танев.

Народният представител заяви, че сегашните студенти имат по-висока чувствителност към моралните проблеми. „Това поколение може да смени работата си повече от пет пъти в живота си, ще е готово на бързи революции и цялото му ежедневие ще е обвързано с развитието на индустрията“, каза още Танев. По думите му това означава, че всяка една част на обществения живот и пазара на труда ,трябва да се променя достатъчно бързо, че да може да приеме новото поколение без трусове.

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.