Вижте как украсиха елхта в президентството

Коледа е нашият най-светъл празник, който ни зарежда с много доброта и ни дарява с много вяра и много надежда. Коледата сбъдва нашите мечти.

Това каза президентът Румен Радев на предколедното тържество на „Дондуков“ 2, където той, заедно със съпругата му Десислава Радева и деца, подпомогнати от благотворителната инициатива „Българската Коледа“, украсиха заедно коледната елха.

По традиция президентът кани десетки деца и техните родители за украсяването на празничното дърво.

По думите на Радев най-хубавото на този празник е, че ни събира заедно и ни напомня, че когато хората са заедно, когато се подкрепят, животът е по-добър и по-светъл.

Най-красивото нещо в Коледата са вашите детски усмивки, каза президентът. Те ни показват, че трябва да бъдем добри, че всеки от нас има нужда от подкрепа, от добра дума, от усмивка и особено от протегната ръка в мигове на изпитание, каза държавният глава. Затова, бъдете здрави, усмихвайте се, пейте, лудувайте и продължавайте да радвате вашите родители и нас с усмивките си, пожела президентът Румен Радев.

На тържеството днес децата изработваха коледна украса, украсяваха коледни сладки с помощта на професионални готвачи, писаха писма до Дядо Коледа, а за доброто настроение се погрижиха децата от ансамбъл „Пламъче“ и от 144-о СУ „Народни будители“.

„В подкрепа на децата с тежки заболявания и увреждания“ е темата на шестнадесетото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“ тази година.

Президентът Румен Радев даде начало на кампанията преди седмица в Стара Загора.

Вижте снимки от украсяването на елхата: