Нено Димов: БСП не просто не изпълниха стратегията за чистота на въздуха, а я спряха

Нено Димов
Министър Нено Димов. Снимка: МОСВ

БСП не просто не изпълниха стратегията за чистота на атмосферния въздух, а са я спрели. Това каза пред журналисти министърът на околната среда и водите Нено Димов, предаде Агенция „Фокус“.

„Веднага, когато се връща на власт правителството на Борисов, това започва отново да се прави“, заяви той.

„За съжаление, подаването на оставка прекратява този процес и в момента аз го рестартирах, като поех поста на министър на околната среда и водите. И законът с необходимите промени вече е приет на първо четене и влиза в комисия между първо и второ четене другата седмица“, коментира Нено Димов.

Министърът припомни, че премиерът Бойко Борисов днес пое ангажимент да финансира всяка една дейност, която БСП е предложила в повече от това, което се прави в момента.

„Всъщност ние виждаме, че не само няма какво да се финансира от името на БСП, но и нещо повече – те са спрели всичко, което е било започнато“, обяви Нено Димов. „При всички положения тази година има ресурс от 111 млн. лв., който е отпуснат от оперативна програма, а догодина ще има и подобен ресурс, отпуснат от държавата, за да могат и останалите общини да бъдат финансирани за мерките за чистота на въздуха“, заяви Димов и посочи, че този ресурс ще бъде от порядъка на отпуснатия вече по оперативната програма.