Нено Димов започна разговори с „Юлен“ за концесията на ски зона Банско

Министърът на околната среда и водите Нено Димов проведе среща с изпълнителния директор на „Юлен“ АД Мая Христоскова във връзка с концесионния договор на дружеството за „Ски зона с център Банско“. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

На срещата беше уточнена рамката, в която ще се проведат разговорите с концесионера в изпълнение на решение Министерският съвет от 05.12.2018 г., с което правителството възложи на министъра да проведе преговори с „Юлен“ АД за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин”, община Банско, област Благоевград, за изграждане и експлоатация на „Ски зона с център град Банско“ при спазване на действащото законодателство.

Правителството възложи при провеждане на преговорите министърът да се съобрази с предложенията на Главния прокурор на Република България, представени с писмо до министър-председателя.

3 Comments

  1. От Юлен отдавна бяха информирали, че има несъответствия в договора за концесия на ски зоната. В интерес на всички е промените в договора да бъдат направени по-скоро.

  2. И двете страни имат желание да постигнат резултат, дано е изгоден за всички нас туристите.

  3. Да видим какви конкретни действия ще произлезнат от тези разговори! Дали ще има повече приходи за държавата с нова, по-висока такса и дали ще има втори лифт, който е задължителен за Банско! Така ще е справедливо и за двете страни!

Коментарите са ограничени.