ЗАГЛАВИЯ

Двама убиит и много ранени при стрелба в Страсбург, депутатите са блокирани

Двама са убити и най-малко 11 ранени на коледен пазар в Страсбург. Стрелецът се предполага, че е избягал. Районът е отцепен от полицията. Центърът е блокиран.

Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, който вече е в Страсбург, потвърди, че загиналите са двама, вероятно е стреляно с автоматично оръжие. По непотвърдени данни стрелецът е фигурирал в списъка със заподозрени в тероризъм лица.
Европейският парламент е затворен и не пускат да се излиза, предава АФП. Според агенцията първоначалната информация е била за престрелка в централната част на града. Има убити и ранени.

Стрелбата е открита в близост до коледен базар. Затворена е сградата на Европейския парламент, а вътре са блокирани евродепутатите и служителите, допълват местни медии. 

В Туитър от френското вътрешно министерство предупреждават гражданите да останат по домовете си от съображения за сигурност.

 

 

Бъдете първият коментирал

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.