Емил Радев: На коледния базар в Страсбург не се проверяваше за оръжие

Емил Радев

Около нападнатия коледен базар в Страсбург е имало засилено присъствие на полиция и военни, но на него е било възможно да се внесе огнестрелно оръжие.

Това разказа пред „Хоризонт“ евродепутатът Емил Радев, който в момента на стрелбата е бил в хотел, намиращ се на 300 метра от входа на коледния базар.

„Проверяваха се всички, които влизаха към коледния базар, но се проверяват главно чантите. Явно се търсят експлозиви и т.н. Всеки човек с дълго палто може да прекара автомат, не се проверяваше за оръжие, защото няма скенери на входовете. Невъзможно е да се влезе с коли в момента. Пространството, където се провежда коледния базар, е затворено“.

Радев се надява Европарламентът да има нормално заседание:

“Не би трябвало един такъв терористичен акт да блокира града, да всява паника и т.н. Това е целта на терористите. Трябва да продължат да работят институциите. В града има достатъчно полиция и военни. Надяваме се скоро да бъде заловен извършителят“.

Журналиската от БНР Ирина Недева разказа от Страсбург: „Това беше една коренно различна и кошмарна вечер в Страсбург. Градът се пука по шевовете от туристи и от над 700 европейски депутати. Една подобна драма може да промени града изцяло“.

Тя подчерта, че хората са били осведомени веднага. Всички се питат как е възможно това да се случи при мерките за сигурност в тази зона, каза още журналистът.

1 Коментар

  1. Съболезнования на потърпевшите. Това обаче смърди на политка. Не е допустимо да се използва тероризма за потушаване на демонстрациите. И за слепците се вижда връзката. ОТВРАТИТЕЛНО.

Коментарите са ограничени.