ЗАГЛАВИЯ

За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

С поименните обвинения срещу пътностроителните фирми лидерката на БСП мина границата на критичния тон

Евгени Петров

Лидерката на БСП Корнелия Нинова в обичайния си агресивен стил отново отправи остри критики срещу управляващите. Стори го чрез декларация в началото на зимната политическа сесия.

Този път обаче с някои конкретни обвинения тя е на ръба на закона, а вероятно и отвъд него, независимо от депутатския си имунитет. Тя обвини поименно 5 големи пътнотранспортни фирми, че са в политико-олигархични обвързаности с властта. А това значи ни повече ни по малко – мафия.

Ето точния цитат:

Всички знаем какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите. Някъде си ги говорим по кабинетите тези неща, но мисля, че е време да се чуят от тук и поименно – имената на тези обвързаности. Те са –  1,350 млрд, извън закон и ред за „Пътностроителна техника Груп“, на „Главболгарстрой”, „Хидрострой”, ”Пътстрой-92” и „Трейс груп”.  Ето ги имената и лицата на политико-олигархичните обвързаности“.

И това го казва една бизнесдама от миналото, оглавила РМД-приватизационна сделка /Техноимпекс/ която собствените й съпартийци слагат в графата на „разбойническо-ментърджийската“ приватизация. Същата дама, която нямаше да получи и парче от тортата на разграбването, ако не беше в политико-олигархични обвързаности с тогавашното ръководство на СДС.

И ако не се ползваше с неговото доверие, разбира се, там самаряни нямаше. И никога не е имало.

За да се защити самата тя, Корнелия Нинова превърна в политическа опорка принципа: „Каквото било-било,, всички съгрешихме, сега сме преродени и честни и започваме борба с мафията…“

С това нелепо обяснение тя отказва да поеме отговорност не само за миналото на партията си /вместо това носи цветя на паметника на Тодор Живков/, но и за последните управления на столетницата – Лукановата зима, Виденовата хиперинфлация и безвремието при Орешарски.

Нито за спрените на два пъти еврофондове, нито за Батко и Братко, нито за най-голямата предизборна фалшификация – Костинброд…

Само че казано е: „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме“. А Корнелия Нинова има много грешно минало. И в областта на бизнеса, и в областта на политиката. Дори беше уволнявана по подозрение в корупция… Шарланджиева, „Фронтиер“, Красимир Георгиев и едно досъдебно производство дали й говорят нещо? Затова сега и не може да понася Станишев.

Крайно агресивният тон в декларацията на БСП, както споменахме, не е учудващ. Нинова със зъби и нокти, с ярост и лъжливи обвинения ще се опита да натрупа политически дивиденти в тази година на два национални избора. Защото знае, че загуби ли ги, губи и лидерското място в БСП. За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.

Тази стратегия отдавна е разгадана, но е пошла и безотговорна.

Но ставаше дума за конкретиката. Нямам съмнения, че ако са се почувствали обидени и оклеветени, пътностроителните фирми ще си потърсят правата в съда, а дали ще протестират пред парламента си е техен избор.

Тук само искам да напомня, че младежкият лидер от БСП-Казанлък Георги Михов летя по магистралата с 300 км/ч.

Не ги ругайте, а се благодарете на тези пътностроителни фирми, построили за вашите младежки бабаити не магистрала, а автомобилна писта.

16 Comments

 1. Жалко!…Много жалко, че селяндурите взеха властта!
  Това е краят! И Бог няма да оправи държавата!

 2. Тази не я интересува, че заплатата на бедния е увеличена вече за трети път!Не я интересува, че на пенсионера се дават редовно Великденски и Коледни добавки които са на пенсия до 200лв.Не я интересува абсолютно нищо хубаво за България!Интересува я само и единствено властта за още по-много пари с власт!!!!

  • ТИ ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТЕЗИ ПРИКАЗКИ? НА МОЯТА МАЙКА ОТРЯЗАХА ИНВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ! СЪС ЗАЛЪГАЛКАТА,ЧЕ ЩЕ Ѝ ДАДАТ МЕСЕЧНА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА, ЗАЩО? ЗА ДА МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ ОТ НЕЯ И ХИЛЯДИ КАТО НЕЯ, ПОЛАГАЩИТЕ ИМ СЕ ПАРИ ЗА ИНВАЛИДНОСТ ЗА 1 ИЛИ 2 МЕСЕЦА!!!! ДАНО ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ, ДАДАТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЦВЕЩИ И ТАМЯН, НА ГРОБОВЕТЕ НАЙ СКЪПИТЕ СИ ХОРА!!!!

 3. Тази антибъгарска Сланинова е готова да изпепели цялата страна, само да постигне лична изгода!

 4. „За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.“

  – А не е ли за Санкин?

 5. За импексите,за олигарсите,за истериите.
  В поредния си истеричен припадък на парламентарната трибуна,Нинова отново заговори за олигарси и политико-икономическа връзка с управата…“мафия“.
  В момент в който Ветковци,Арабаджиевци,миньо Стайковци,Баневци са под прицела на прокуратурата а всички те са по един или друг начин свързани с БСП,другарката Нинова се изтъпани в парламента и вместо да посипе главата си с пепел взе да обвинява на ляво и дясно.Има и няколко интересни неща в словоблудствата на Нинова:
  -„ВСИЧКИ ЗНАЕМ какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите…“ Знае разбира се,но мълчи.Като другите мълчи,мълчи си за приватизацията на „Техноимпекс“.
  Друго интересно което прави впечатление е наглостта на една РМД-приватизаторка да ни говори за политико-икономическа обвързаност,а срещу нея милионерите от БСП с увиснали ченета и „комунистически“ блясък в очите да ръкоплещят. Да отричаш,заклеймяваш и обвиняваш без никакви аргументи и доказателства,без нищо като алтернатива е пълно безумие.Безумието на този който е осъзнал,че следващата му загуба е загуба на всичко.
  Заради това и истеричните припадъци,заради това и тъпите опорки,заради това и отричането на всичко.Независимо за какво става дума.
  Руснаците направили завод за тролове. Нинова прави фабрика за скандали.И едните и другите фалират поради изчерпване на мозъчни ресурси и опорни точки.
  1

 6. Тая другарка започва все повече и повече да изкукуригва,т.е да излиза от кожата си от злоба,не човешка , а червена злоба,виждайки края на партията,която се опитва да води,но яв оди до фалит и съпартийците скоро ще й скроят шапката

  • Стара българска поговорка казва ,че змията когато умира пуска най -много отрова !

 7. Др. Нинова вече нито я слушам , нито я чета. Казала и посочила и какво? Посочила свои хора , които вместо да работят за нея , работят сега , по време на това правителство. Получават пари , които не делят с нея , не помагат на нейната предизборна кампания.Затова ги посочва . Те няма да я отразят , вероятно, но , няма да агитират да гласуват за нея. Тя разчита те да скокнат , за да продължи диалога с тях и да им извие ръцете да работят за нея , като саботират обектите, които строят. Хидрострой- строи Варна – тимаджий , създадени от БСП , Главбулгарстрой са създадени от БСП , но и те имат голям дял в обществени поръчки.Пътстрой е специализирана в строителство на пътища и ЖПлинии – работи отдавна и е червена в създаването си.Но , парите нямат цвят и политическа окраска – това е работа , заетост и работни места. Жалка е др . Нинова и лицемерна , а и глупава – дърпа хляба на обикновенните хора -гази и унищожава , с цел лична облага и власт

 8. ПРАВО В ДЕСЕТКАТА,Г-Н Е. ГЕОРГИЕВ,КОЛЕКТИВЕН ИСК СРЕЩУ БОРКИНЯТА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ОТ ТЕЗИ РАБОТЕЩИ ХОРА ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗАСРАМИ СЕ ДРУГАРКО,НИКОГА НЯМАА ДА СИ ПРЕМИЕР

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.