За Корнелия Нинова, политико-олигархичните обвързаности и спомена за Техноимпекс

Корнелия Нинова Снимка: Пресцентър на БСП

С поименните обвинения срещу пътностроителните фирми лидерката на БСП мина границата на критичния тон

Евгени Петров

Лидерката на БСП Корнелия Нинова в обичайния си агресивен стил отново отправи остри критики срещу управляващите. Стори го чрез декларация в началото на зимната политическа сесия.

Този път обаче с някои конкретни обвинения тя е на ръба на закона, а вероятно и отвъд него, независимо от депутатския си имунитет. Тя обвини поименно 5 големи пътнотранспортни фирми, че са в политико-олигархични обвързаности с властта. А това значи ни повече ни по малко – мафия.

Ето точния цитат:

Всички знаем какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите. Някъде си ги говорим по кабинетите тези неща, но мисля, че е време да се чуят от тук и поименно – имената на тези обвързаности. Те са –  1,350 млрд, извън закон и ред за „Пътностроителна техника Груп“, на „Главболгарстрой”, „Хидрострой”, ”Пътстрой-92” и „Трейс груп”.  Ето ги имената и лицата на политико-олигархичните обвързаности“.

И това го казва една бизнесдама от миналото, оглавила РМД-приватизационна сделка /Техноимпекс/ която собствените й съпартийци слагат в графата на „разбойническо-ментърджийската“ приватизация. Същата дама, която нямаше да получи и парче от тортата на разграбването, ако не беше в политико-олигархични обвързаности с тогавашното ръководство на СДС.

И ако не се ползваше с неговото доверие, разбира се, там самаряни нямаше. И никога не е имало.

За да се защити самата тя, Корнелия Нинова превърна в политическа опорка принципа: „Каквото било-било,, всички съгрешихме, сега сме преродени и честни и започваме борба с мафията…“

С това нелепо обяснение тя отказва да поеме отговорност не само за миналото на партията си /вместо това носи цветя на паметника на Тодор Живков/, но и за последните управления на столетницата – Лукановата зима, Виденовата хиперинфлация и безвремието при Орешарски.

Нито за спрените на два пъти еврофондове, нито за Батко и Братко, нито за най-голямата предизборна фалшификация – Костинброд…

Само че казано е: „Всички съгрешихме и вкупом непотребни станахме“. А Корнелия Нинова има много грешно минало. И в областта на бизнеса, и в областта на политиката. Дори беше уволнявана по подозрение в корупция… Шарланджиева, „Фронтиер“, Красимир Георгиев и едно досъдебно производство дали й говорят нещо? Затова сега и не може да понася Станишев.

Крайно агресивният тон в декларацията на БСП, както споменахме, не е учудващ. Нинова със зъби и нокти, с ярост и лъжливи обвинения ще се опита да натрупа политически дивиденти в тази година на два национални избора. Защото знае, че загуби ли ги, губи и лидерското място в БСП. За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.

Тази стратегия отдавна е разгадана, но е пошла и безотговорна.

Но ставаше дума за конкретиката. Нямам съмнения, че ако са се почувствали обидени и оклеветени, пътностроителните фирми ще си потърсят правата в съда, а дали ще протестират пред парламента си е техен избор.

Тук само искам да напомня, че младежкият лидер от БСП-Казанлък Георги Михов летя по магистралата с 300 км/ч.

Не ги ругайте, а се благодарете на тези пътностроителни фирми, построили за вашите младежки бабаити не магистрала, а автомобилна писта.

16 Comments

 1. Жалко!…Много жалко, че селяндурите взеха властта!
  Това е краят! И Бог няма да оправи държавата!

 2. България е свободна държава. Напред ГЕРБ-и нищо друго.

 3. България е свободна държава. Напред ГЕРБ-и нищо друго.

 4. Интересува я само и единствено властта за още по-много пари с власт!!!!

 5. Тази не я интересува, че заплатата на бедния е увеличена вече за трети път!Не я интересува, че на пенсионера се дават редовно Великденски и Коледни добавки които са на пенсия до 200лв.Не я интересува абсолютно нищо хубаво за България!Интересува я само и единствено властта за още по-много пари с власт!!!!

  • ТИ ВЯРВАШ ЛИ СИ НА ТЕЗИ ПРИКАЗКИ? НА МОЯТА МАЙКА ОТРЯЗАХА ИНВАЛИДНАТА ПЕНСИЯ! СЪС ЗАЛЪГАЛКАТА,ЧЕ ЩЕ Ѝ ДАДАТ МЕСЕЧНА ФИНАНСОВА ПОДКРЕПА, ЗАЩО? ЗА ДА МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ ОТ НЕЯ И ХИЛЯДИ КАТО НЕЯ, ПОЛАГАЩИТЕ ИМ СЕ ПАРИ ЗА ИНВАЛИДНОСТ ЗА 1 ИЛИ 2 МЕСЕЦА!!!! ДАНО ТВОИТЕ ГОСПОДАРИ, ДАДАТ ТЕЗИ ПАРИ ЗА ЦВЕЩИ И ТАМЯН, НА ГРОБОВЕТЕ НАЙ СКЪПИТЕ СИ ХОРА!!!!

 6. Тази антибъгарска Сланинова е готова да изпепели цялата страна, само да постигне лична изгода!

 7. „За нея е въпрос на живот и смърт да превърне евровота в своеобразно вътрешнополитическо гласуване против ГЕРБ и лично против Борисов.“

  – А не е ли за Санкин?

 8. За импексите,за олигарсите,за истериите.
  В поредния си истеричен припадък на парламентарната трибуна,Нинова отново заговори за олигарси и политико-икономическа връзка с управата…“мафия“.
  В момент в който Ветковци,Арабаджиевци,миньо Стайковци,Баневци са под прицела на прокуратурата а всички те са по един или друг начин свързани с БСП,другарката Нинова се изтъпани в парламента и вместо да посипе главата си с пепел взе да обвинява на ляво и дясно.Има и няколко интересни неща в словоблудствата на Нинова:
  -„ВСИЧКИ ЗНАЕМ какво се случва, как продължава моделът на политико-олигархичните обвързаности в България, дори в тези 10 дни на 2019 г., но всички мълчите…“ Знае разбира се,но мълчи.Като другите мълчи,мълчи си за приватизацията на „Техноимпекс“.
  Друго интересно което прави впечатление е наглостта на една РМД-приватизаторка да ни говори за политико-икономическа обвързаност,а срещу нея милионерите от БСП с увиснали ченета и „комунистически“ блясък в очите да ръкоплещят. Да отричаш,заклеймяваш и обвиняваш без никакви аргументи и доказателства,без нищо като алтернатива е пълно безумие.Безумието на този който е осъзнал,че следващата му загуба е загуба на всичко.
  Заради това и истеричните припадъци,заради това и тъпите опорки,заради това и отричането на всичко.Независимо за какво става дума.
  Руснаците направили завод за тролове. Нинова прави фабрика за скандали.И едните и другите фалират поради изчерпване на мозъчни ресурси и опорни точки.
  1

 9. Тая другарка започва все повече и повече да изкукуригва,т.е да излиза от кожата си от злоба,не човешка , а червена злоба,виждайки края на партията,която се опитва да води,но яв оди до фалит и съпартийците скоро ще й скроят шапката

  • Стара българска поговорка казва ,че змията когато умира пуска най -много отрова !

 10. Др. Нинова вече нито я слушам , нито я чета. Казала и посочила и какво? Посочила свои хора , които вместо да работят за нея , работят сега , по време на това правителство. Получават пари , които не делят с нея , не помагат на нейната предизборна кампания.Затова ги посочва . Те няма да я отразят , вероятно, но , няма да агитират да гласуват за нея. Тя разчита те да скокнат , за да продължи диалога с тях и да им извие ръцете да работят за нея , като саботират обектите, които строят. Хидрострой- строи Варна – тимаджий , създадени от БСП , Главбулгарстрой са създадени от БСП , но и те имат голям дял в обществени поръчки.Пътстрой е специализирана в строителство на пътища и ЖПлинии – работи отдавна и е червена в създаването си.Но , парите нямат цвят и политическа окраска – това е работа , заетост и работни места. Жалка е др . Нинова и лицемерна , а и глупава – дърпа хляба на обикновенните хора -гази и унищожава , с цел лична облага и власт

 11. ПРАВО В ДЕСЕТКАТА,Г-Н Е. ГЕОРГИЕВ,КОЛЕКТИВЕН ИСК СРЕЩУ БОРКИНЯТА ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ОТ ТЕЗИ РАБОТЕЩИ ХОРА ЗА БЪЛГАРИЯ,ЗАСРАМИ СЕ ДРУГАРКО,НИКОГА НЯМАА ДА СИ ПРЕМИЕР

Коментарите са ограничени.