Веселин Марешки: ВОЛЯ качва рейтинг и вече е четвърта политическа сила 

Веселин Марешки Снимка: Пресцентър на ВОЛЯ

Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки коментира в кулоарите на парламента последните изследвания на общественото мнение на Алфа Рисърч.

Според тях, неговият личен рейтинг в края на миналата година се е качил с 3,3% и това го прави единственият партиен лидер, към когото доверието се повишава. При всички останали се наблюдава спад. На евроизборите ВОЛЯ биха подкрепили 3-4% от гласуващите.

„Това на практика прави ВОЛЯ четвърта политическа сила, защото ОП, за които се прогнозират 5,5-6%, са тройна коалиция. Ако им разделим процента на три, това означава, че всяка една от партиите вътре е след нас”, заяви Марешки.

По думите му, повишаването на доверието към него и към ВОЛЯ е логичен процес, защото хората осъзнават кои са истинските патриоти в България. „ВОЛЯ е част от европейската патриотична вълна като член на Движението за Европа на нациите и свободата, заедно с Матео Салвини от Италия, Марин льо Пен във Франция, Щрахе в Австрия и други. На изборите през май тази вълна ще залее всички държави-членки  и много ще промени досегашното политическо разпределение не само в Европейския парламент, но и в страните –членки”, коментира Марешки.

4 Comments

  1. Руската империя е враг, трябва да я сразим!

  2. От времето,когато определихте своята роля в Европейски план,не мога да разбера как децентрализацията на Европа ще предотврати доминацията на Русия на континента?-Или всъщност това е целта…

    • Логиката ви е непоклатима, но много малка част от обществото може да я осъзнае.

Коментарите са ограничени.