Четирима са загинали при газовата експлозия в Париж

Взривът в Париж. Кадър от бТВ

Газовата експлозия на улица Тревизо в Париж в събота отне живота на четирима души. Това съобщи френският вътрешен министър Кристоф Кастанер, чието изказване бе излъчено по телевизионния канал BFM, съощи TACC. 

„В резултат на трагичната експлозия четирима души загинаха: двама пожарникари и двама цивилни. 10 души са в критично състояние, един от тях е пожарникар“, е съобщил министърът. Той е пристигнал на местопроизшествието за втори път през този ден.

Кастанер поясни, че няма опасност за живота на другите пострадали. „Общо 37 души са в относително тежко състояние“, каза министърът. Той отбеляза смелостта на пожарникарите, които „са успели да спасят другарите си, които са били под развалините на сградата в продължение на час и половина“. „В същото време те рискуваха собствения си живот“, отбеляза министърът.

Кастанер каза, че всички евакуирани жители на квартала са получили временно жилище. Според него „работата на мястото на експлозията ще продължи още 24 часа“. По-специално, заедно с общинските служби ще бъде извършена оценка на състоянието на засегнатата сграда, както и на съседните къщи.

Според прокурора на Париж, Реми Ейтз, започнатото разследване „разглежда всички възможни версии за случилото се“. Ейтз е потвърдил, че на този етап изглежда, че експлозията е причинена от изтичане на газ.