ЗАГЛАВИЯ

Караянчева, Цветанов и посланици на откриването на изложба за Берлинската стена в Пловдив

Снимки: Пресцентър на ГЕРБ

Председателят на НС Цвета Караянчева и председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов присъстваха в Пловдив на откриването на изложбата на открито „Изкуство на свободата – от Берлинската стена до уличното изкуство“.

Това е единствената пътуваща колекция от оригинални фрагменти от Берлинската стена. Събитието е част от програмата, посветена на откриването на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019, съообщиха от пресцентъра на партията.

Сред присъстващите на събитието бяха посланиците на Франция и на Германия Н.Пр.Ерик Льобедел и Н. Пр. Херберт Салбер,  председателят на ЕНП – Жени Дорис Пак, кметът на Пловдив Иван Тотев, министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на парламентарната Комисия по бюджет и финанси Менда Стоянова, народни представители от ГЕРБ, много жители и гости на града. На откриването на изложбата на площад „Римски стадион“ беше и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

„Никога повече стени, никога повече разделение. Всеки, който зове към омраза, трябва да знае, че тя няма място в днешния свят“, заяви Цветанов.

„Берлинската стена, която ни разделяше, вече е минало. Тази изложба показва, че никой не може да ни разделя, а изкуството е това, което може да ни събере“, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

В приветствието си кметът на града Иван Тотев подчерта, че Пловдив е първият град, който отбелязва 30-годишнината от падането на Берлинската стена. Един от 30-те оригинални фрагмента завинаги ще остане в града под тепетата.

Колекцията е създадена от известният френски куратор Силвестър Верже, който също присъства на откриването в Пловдив. Тя показва световноизвестни художници, които са рисували върху Берлинската стена преди падането й през 1989 г.

3 Comments

  1. Ужасно.Едно нищо.Добре,че Ваня Балканска изми срама!Като платихме на немците-толкова!А и от Тотев какво да очакваме?Далавери…..

    • Поне една манифестация да бяха спретнали и отнякъде Тодор ,пърдом рундьо да маха…А то някакъв си Пловдив???Нито Правец,Крушово,Или поне Бусманци да беше..!!!!

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.